AUGUST.
Twenty little jelly-glasses, twenty pots of jam,
Twenty jars of pickles and preserves,
Making other wealth than this appear a stupid sham,——
Ah, you dears! What color, gleam and curves!
Mina äpplen är inte redo att förvandlas till en efterrätt än — men det kan ju var bra att ligga i startgroparna, med receptet i handen, innan äpplena börjar falla från grenarna. Så jag har konsulterat Bettina, som förutom att hon bakar äppelkaka, gör vinbärsgelé och konserverar körsbär.
Dutch Apple Cake (Two portions)
1 C-flour
¼ t-salt
2 t-baking powder
1 T-butter
1 egg well beaten
⅓ C-milk
1 sour apple
2 T-sugar
½ t-cinnamon
Mix flour, salt and baking powder. Cut in the butter. Add the milk and egg. Mix well. Spread one-half an inch thick in a shallow pan. Pare and cut the apples in lengthwise sections. Lay in rows in the dough with the sharp edges pressed lightly into the dough. Mix the sugar and cinnamon and sprinkle over the top. Bake thirty minutes in a moderate oven. Serve with lemon sauce.
Lemon Sauce (Two portions)
½ C-sugar
¼ t-salt
1 t-flour
1 C-water
1 t-butter
2 T-lemon juice
Mix the sugar, salt and flour well. Add the water slowly. Cook seven minutes. Add the butter and lemon juice. Serve hot.
Läs mer om Bettina:
Lördag med Gutenberg
En julimorgon
I de inläggen finns länkar till boken om Bettina och Bob och till en omvandlingstabell.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar