Landscape (Street of a French Village with a Tripe Shop and a Pastry Shop)
David Petrovich Sterenberg
Vad tänker du äta till lunch i dag? Hör du inte till de entusiastiska husmödrarna som med glädje planerar, och lagar, god och hälsosam mat för varenda dag, så kan du rådfråga
Selected from
Marion Harlan,
Christine Terhune
Herrick, Boston Cooking
School
1902
Kruxet med en bok av det här slaget är förstås att inte alla förslag faller alla i smaken. Den 21 november säger boken att vi ska äta ”Tripe Baked with Potatoes”. Jag är inte säker på att alla ätit tripe — komage — men om du inte är vegetarian, så tycker jag att du ska prova rätten. Förutsättningen är förstås att du kan få tag på ett halvt kilo komage.
The butcher shop
Pieter Aertzen
Har du inte tappat matlusten så tycker att du ska läsa vad Wikipedia har att säga om ”tripe”.
Kanske har du sett de nästa vita blanka sladdriga magarna hänga i fönstret hos slaktare på kontinenten och i England, Kanada eller möjligtvis USA. Det låter, och ser, värre ut vad det är.
Och så här lagar du till magen.
21 Tripe Baked with Potato
into an earthen dish 1 lb. of tripe cut into small pieces and four chopped onions, season with salt and pepper, cover with stock or water and bake in a slow oven 3 hours. Thicken with a little flour, cover over with mashed potatoes. Brown in the oven and serve.