Landscape (Street of a French Village with a Tripe Shop and a Pastry Shop)
David Petrovich Sterenberg
Vad tänker du äta till lunch i dag? Hör du inte till de entusiastiska husmödrarna som med glädje planerar, och lagar, god och hälsosam mat för varenda dag, så kan du rådfråga
Selected from
Marion Harlan,
Christine Terhune
Herrick, Boston Cooking
School
1902
Kruxet med en bok av det här slaget är förstås att inte alla förslag faller alla i smaken. Den 21 november säger boken att vi ska äta ”Tripe Baked with Potatoes”. Jag är inte säker på att alla ätit tripe — komage — men om du inte är vegetarian, så tycker jag att du ska prova rätten. Förutsättningen är förstås att du kan få tag på ett halvt kilo komage.
The butcher shop
Pieter Aertzen
Har du inte tappat matlusten så tycker att du ska läsa vad Wikipedia har att säga om ”tripe”.
Kanske har du sett de nästa vita blanka sladdriga magarna hänga i fönstret hos slaktare på kontinenten och i England, Kanada eller möjligtvis USA. Det låter, och ser, värre ut vad det är.
Och så här lagar du till magen.
21 Tripe Baked with Potato
into an earthen dish 1 lb. of tripe cut into small pieces and four chopped onions, season with salt and pepper, cover with stock or water and bake in a slow oven 3 hours. Thicken with a little flour, cover over with mashed potatoes. Brown in the oven and serve.
Jättegott, men det är länge sedan jag åt det. Farmor bjöd ofta på det, men jag har aldrig tillrätt det själv.
SvaraRaderaWendy
Jag har möjlighet att få tag på komage..och allt vad kon har för delar, spenar..grisens alla delar också men jag låter nog bli. U. har ätit och tycker att komage är hur gott som helst, med olika fyllningar, förstod jag.
SvaraRaderaKarin
Kul bok, jag blev sittandes längre än jag tänkt, och läste recept. Några verkar bra. Men tripe tror jag inte att jag provar.
SvaraRaderaTror att min pappa gillade det.
Debbie