All Saints' Day I
Wassily Kandinsky
A soul, a soul, a soul cake,
Please good Mississippi a soul cake,
An apple, a pear, a plum or a cherry,
Or any good thing to make us merry.
Så här i början av november blir jag alltid lätt förvirrad av dagar med både själar och helgon — för att inte tala om ett och annat spöke och annat oknytt.
Jag inser att jag inte vet tillräckligt mycket om olika länders, och trakters, traditioner för att berätta om dem. Men jag har förstått att de ofta påminner om varandra, och att det tycks vara vanligt att gå från gård till gård och tigga något ätbart.
Så jag nöjer mig med att dela med mig av ett recept på kakor, och en av alla sånger som tiggarna sjunger.
Sång och recept har jag hämtat från ”Cattern Cakes and Lace” av Julia Jones och Barbara Deer.
SOUL-CAKES
175 g butter
175 g caster sugar
3 egg yolks
450 g plain flour
1 teaspoon ground mixed spice
75 g currants
A little milk to mix
oven 180°
Cream the butter and sugar together in a bowl then beat in the egg yolks, one at a time. Sift the flour and spice into another bowl then add to the butter mixture. Stir in the currants, and add milk if neccessary to form a soft dough.
Form the dough into flat cakes and mark each with a cross. Put on a greased baking sheet and bake for 10-15 minutes until golden brown.
Låter som goda kakor. Några av barnbarnen gillar att baka, så kanske bakar vi en sats i
SvaraRaderanästa vecka blir huset fullt, kanske
Låter som goda kakor. Några av barnbarnen gillar att baka så kanske vi testar receptet i nästa vecka när huset blir fullt.
SvaraRaderaDebbie