00000000000000000 Katherine Cebrian
0
Jo, nog var det enkelt — men det hade varit trevligt om det blivit busbra också!
Hittade ett gammalt tidningsurklipp med recept på detta enkla bröd och tyckte det där med enkelt lät så bra. Annars är jag rätt skeptisk till bröd som inte ska knådas och som bara jäses en gång. Nåja, det går att äta men är kompakt och degigt. För en gång skull försökte jag hålla mig till receptet vilket jag är dålig på — men det halp inte...
Hittade ett gammalt tidningsurklipp med recept på detta enkla bröd och tyckte det där med enkelt lät så bra. Annars är jag rätt skeptisk till bröd som inte ska knådas och som bara jäses en gång. Nåja, det går att äta men är kompakt och degigt. För en gång skull försökte jag hålla mig till receptet vilket jag är dålig på — men det halp inte...
Men det ser gott ut och ser ut som ett rågbröd. De brukar vilja ligga till sig minst ett dygn innan de blir goda - kan det vara det som felar?
SvaraRaderaOm det ändå vore så väl. Det har legat till sig flera da'r. Möjligtvis berodde det på att jag använde stenmalet råg och vetemjöl plus saltås graham. Kanske blev det för grovt. Jag blev tvungen att tillsätta mer vätska eftersom det stod att man skulle hälla degen i formen - och jag fick sleva i en rätt tjock massa. Men god smak även om degigt bröd är lite trist. Om jag orkar gör jag förhoppningsvis något bättre i morgon.
SvaraRaderaMargaretha
Stenmalet har jag också haft problem med och inte fattat hur man ska ta till vara på bästa sätt.
SvaraRaderaJag använder nästan bara stenmalet (björkaholm qvarn www.ransbysatter.se) men då använder jag aldrig recept - fast jag har prövat de två som finns på påsen och det blev bra. Jag tycker det blir så oändligt mycket godare än det vanliga raffinerade.
SvaraRaderaMargaretha
Oj, så många bloggar du har .. jag visste inte var jag skulle titta in ..-)
SvaraRaderaNu blir jag sugen på att baka bröd också!
Hallå Elisabet,
SvaraRaderaOch jag har satt ett par degar till i hopp om att lyckas bättre den här gången.
Margaretha