Idag hade Johannes mycket att bjuda på - så mycket att jag inte visste vilken ände jag skulle börja i. Efter en stunds grunnande (medan jag diskade) började jag med reklamhäftena - jag hyser ju, som bekant, en viss svaghet för sådana.
Det första handlade om kvarg/kvark/keso, jag är lite osäker på vilket ord jag ska använda - kanske får jag ta till det gamla ordet ostkram, för det förefaller som dessa recept mest handlar om den släta kvargen. För recept är det, och många av dem tror jag är bra.
Baker's Coconut Recipes från 1922 har charmiga tidstypiska illustrationer, hur recepten är har jag svårt att yttra mig om - jag använder ytterst sällan kokos, och vet inte ens om vi i Sverige kan köpa motsvarigheten till de här konservburkarna med kokos.
Men prova gärna, och berätta vad du tycker!
Bohemian Pie
1 apple
½ cup sugar
½ cup raisins
1 can BAKER’S Coconut
1 tablespoon cinnamon
Line a square pan with good pie dough—let it extend up on sides about an inch. Make a layer of apple, sliced thin. Sprinkle sugar and cinnamon over the apple. Sprinkle raisins over this, then the coconut. Cover with dough without any opening. Fold edge of lower crust over upper crust and pinch together. Wet well with cream, sprinkle with granulated sugar and bake slowly about an hour.
Utanskriften på ”Recipes: Hershey's Baking Chocolate” ser lite trist ut, och sånär som på ett foto av ”Everyday Chocolate Layer Cake”, finns inga bilder på bakverken. Men varför inte prova receptet på den tårtan - men kanske inte varje dag.
Everyday Chocolate Layer Cake”
2 cups sifted cake flour
2 teaspoons baking powder
½ teaspoon soda
½ teaspoon salt
⅔ cup shortening
1¼ cups sugar
1 teaspoon vanilla
2 eggs
3 blocks (3 ounces) HERSHEY’S BAKING CHOCOLATE, melted
1 cup milk
(1) Sift flour once, then measure and mix with baking powder, soda and salt; sift twice. (2) Cream shortening until softened; add sugar gradually, beating thoroughly after each addition. (3) Beat in vanilla, then eggs, one at a time, beating until light and fluffy after each. Add melted chocolate and stir until blended. Add flour mixture alternately with milk, beating until smooth after each addition. (4) Turn into 2 greased (8- or 9-inch) layer cake pans. Bake in moderate oven (350 degrees F.) to 25 to 30 minutes according to thickness of layer. (5) Frosting Suggestion: When cake is cold spread with Quick Chocolate Frosting.
Cottage Cheese Recipe Book
https://www.gutenberg.org/files/65327/65327-h/65327-h.htm
Baker's Coconut Recipes
The Franklin Baker Company
https://www.gutenberg.org/files/65326/65326-h/65326-h.htm
https://www.gutenberg.org/files/65303/65303-h/65303-h.hmm
Recipes: Hershey's Baking Chocolate
Jag har slutat att baka ... och OM jag skulle komma på idén, håller jag mig till något gammalt beprövat recept från den tiden jag ofta sysslade med bakning och annat hushållsrelaterat.
SvaraRaderaBloggblad,
RaderaDet är ju med bakning som med kläder, att för att få vad man vill ha så är man så illa tvungen att både baka och sy - i synnerhet om man bor på landet.
Så mitt matbröd bakar jag, men kaffebröd bara när jag väntar gäster.
Margaretha
Mina associationer går till Anne på Grönkulla. För visst var det hon som prövade sin lycka i en novelltävling, där ett bakpulvers utmärkta egenskaper skulle framhävas liksom i förbigående. Jag tror det var Anne, men jag har är osäker på vilket bakpulver det var. Rumford? Finns det ett sånt?
SvaraRaderaRollings Reliable heter firman, i vars tävling Anne ofrivilligt kommer att deltaga.
RaderaEtt par kapitel i ”Anne of the Island” handlar om detta. Det är tredje delen i serien om Anne.
https://www.gutenberg.org/files/51/51-h/51-h.htm
Margaretha
Tack! Då slipper jag ligga vaken och grunna på detta. Intressanta och roliga kapitel om detta med konstnärlig integritet.
Radera