Ahh, vilken dag! Från en dimmig morgon vid brasan med Gutenberg till besök av små söta påskkärringar (barnbarnsbarn till grannar) och efter racletten flera timmar i solen på kökstrappen med te, älsklingen och en god bok.
Nästan i vårigaste laget för att äta så’n vintermat som raclette – men nu blir det inte mer förrän i höst.
Kommer att tänka på en påskafton hos Harry Blom. De av er som bott länge i Stockholm, minns honom kanske Örtagubben, som hade hälsokostbod först på Luntmakargatan se’n på Odengatan. Han var en av dessa fantastiska personligheter som det är en förmån att ha känt. Han var en skicklig pianist och spelade för oss på sin flygel. En av dessa oförglömliga kvällar – inte därför att det hände mycket men för att den var så stillsamt perfekt. Vi målade ägg, musicerade läste dikter och samtalet flöt så självklart som den bara gör i goda vänners lag.
Nästan i vårigaste laget för att äta så’n vintermat som raclette – men nu blir det inte mer förrän i höst.
Kommer att tänka på en påskafton hos Harry Blom. De av er som bott länge i Stockholm, minns honom kanske Örtagubben, som hade hälsokostbod först på Luntmakargatan se’n på Odengatan. Han var en av dessa fantastiska personligheter som det är en förmån att ha känt. Han var en skicklig pianist och spelade för oss på sin flygel. En av dessa oförglömliga kvällar – inte därför att det hände mycket men för att den var så stillsamt perfekt. Vi målade ägg, musicerade läste dikter och samtalet flöt så självklart som den bara gör i goda vänners lag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar