Big Diva Loves Chocolates
Lyssna till vad Dr. Michael Greger har att säga om saken.
Men inte med ett ord berör han att choklad innehåller fenyletylamin.
Strukturformel för fenetylamin.
Det ämnet som höjer välbefinnandet hos oss när vi äter choklad. För den som önskar öka sitt välbefinnande, så har jag bett Gutenberg om några lämpliga chokladrecept.
CHOCOLATE SOUP
Put three tablespoonfuls of cocoa into a double boiler, and add gradually one pint of boiling water. Stir for at least five minutes over the fire. Add four tablespoonfuls of sugar, take from the fire and add a teaspoonful of vanilla. Turn this into one pint of cracked ice, and when the soup is cold, turn into the serving cups, and put on the surface a tablespoonful of whipped cream, and serve.
CHOCOLATE COOKIES
Beat to a cream half a cupful of butter and one tablespoonful of lard. Gradually beat into this one cupful of sugar; then add one-fourth of a teaspoonful of salt, one teaspoonful of cinnamon, and two ounces of Walter Baker & Co.'s Premium No. 1 Chocolate, melted. Now add one well-beaten egg, and half a teaspoonful of soda dissolved in two tablespoonfuls of milk. Stir in about two cupfuls and a half of flour. Roll thin, and, cutting in round cakes, bake in a rather quick oven. The secret of making good cookies is the use of as little flour as will suffice.
CHOCOLATE CANDY
One cupful of molasses, two cupfuls of sugar, one cupful of milk, one-half pound of chocolate, a piece of butter half the size of an egg. Boil the milk and molasses together, scrape the chocolate fine, and mix with just enough of the boiling milk and molasses to moisten; rub it perfectly smooth, then, with the sugar, stir into the boiling liquid; add the butter, and boil twenty minutes. Try as molasses candy, and if it hardens, pour into a buttered dish. Cut the same as nut candy.
fresta mig inte, jag ökar i vikt bara jag tänker på choklad. och just nu förbereder jag tacksägelsemiddagen, sis med familj kommer i morgon så jag TROR vi blir 17 kring bordet! det blir inte en kalorifri middag precis... barnbarnen har lovat att diska (mutade).
SvaraRaderatake care
Debbie,
RaderaLåter som du får en trevlig tacksägelsedag. Gör som amishfolket, ha samma tallrik genomgående, till alla rätter. Då lämnar folk ingen mat, för man vill inte äta pumpapaj på en såsig tallrik!
Så många blir inte jag - men jag tänker på dig när jag äter av min pumpapaj, lagad efter nytt recept i år.
allt gott!
M
Nejdå, man går inte upp i vikt av choklad. Det är allt det där andra som är problematiskt.
SvaraRaderaMen vilket konstigt recept på chokladsoppa. Ser mest ut som lite pimpad chokladdryck (med vanilj). Annat var det när jag gick i skolan på 50-talet, då det var skola även på lördagarna. Eftersom det bara var halvdag på lördagen var lunchen lite lättare och då kunde det hända att vi fick chokladsoppa. Halvljummen vattenchoklad redd med potatismjöl... Och till det serverades knäckemacka med kaviar. En oförglömlig upplevelse!
Karin,
RaderaDet beror nog lite på vilken sorts choklad man smäller i sig, och i vilka mängder.
Vi hade ingen bespisning i min skola, utan tog med egen mat. Men jag gjorde ett kort gästspel i en skola där lördagsmaten var filmjölk - SÖTAT och oätlig.
Den verkar dessutom väldigt tunn, den där soppan - man får väl kompensera med vispgrädden.
Margaretha
Usch ja, chokladsoppan minns jag med fasa! Jag har fortfarande svårt för choklad i rinnande form. Och det är mer än femtio år sedan...
SvaraRaderaHelena,
RaderaÄven jag avstår gärna från chokladblask! En liten bit mörk choklad, är min melodi.
Margaretha