Det var så att i höstas skrev en ung väninna och berättade att senaste flugan på hennes elevhem, var "arm knitting". Det fick mig naturligtvis att vilja prova. Garnet måste vara mycket grovt, det enda jag hade till hands var inte tillräckligt grovt, men jag dubblade (och trublade). Eftersom min nystkrona befinner sig i ett annat hus, och älsklingen vägrar att hålla härvan, fick jag först tvungen uppfinna en "hållanordning".
Inte världens bästa, men den dög för ändamålet.
Nu är det inte helt enkelt, att fotografera sina båda armarna, när de är upptagna. Så den som vill veta exakt hur denna stickning går till kan söka på nätet efter "arm knitting"
Fast egentligen behövs ingen bruksanvisning, man använder helt enkelt sina båda armar som stickor — enkelt, ända tills något som kräver båda armarna inträffar.
Eftersom jag inte med bästa vilja i världen, kan påstå att resultatet blev snyggt, tänker jag inte göra mer än den här lilla provlappen. Men hade jag ungar omkring mig, som inte visste vad de skulle göra, skulle jag kanske ta till armstickning.
Din garnhållare är suverän!
SvaraRaderaJag har inte testat att sticka med armarna ännu men känner rätt många som gör det. Många sjalar har blivit till har jag sett. Glest stickade förstås
Karin
Karin,
Raderajag ser det mest som en kul grej - man ska nog vara anorektiker om halsduken inte ska bli alltför gles.
Margaretha
som håller sig
till de gamla,
med stickor
stickade,
halsdukarna
Kul alltihopa ser det ut att vara och bli! Härligt friskt oanvändbart :-) Något för kraka...
SvaraRaderaOm det bara blev långa "yllesnören" kunde de användas som fönstertätning har jag sett hos "byggnadsvårds-talibaner".
Viola,
RaderaTack för tipset, kom på att det skulle kunna bli drev i mitt gamla otäta hus.
För så här års behöver Kraka något tätare!
Margaretha
Måste testas på pysselsugna barnbarn!
SvaraRaderahttps://www.youtube.com/watch?v=lBlzVCaX7HU
Karin,
RaderaUtmärkt som barnbarnspyssel, men knappast för sticksugna vuxna.
Margaretha