Eftersom Klimakteriehäxan inte förmår att tygla sin journalistnatur på måndagar, går jag henne villigt tillmötes och svarar på hennes frågor — så länge de inte är mer närgångna än de här.
Varför har jag alltid keso i kylen?
Nej, jag har aldrig keso i kylen.
Varför har jag aldrig läsk i mitt kylskåp?
Jag har inte heller läskiga drycker i kylen, därför att jag bortsett från socker & andra ohälsosamma ingredienser tycker direkt illa om allt i den vägen. Dessutom har jag gott vatten från egen brunn.
Varför finns det alltid korv, renskav, köttfärs, lax och torsk i min frys?
Inte heller det kan jag hålla med om därför att jag inte äter kött.
Varför försöker jag alltid ta någon grönsak ur kylen till frukost?
Därför att det är gott och så tror jag (benhårt) på att det är nyttigt.
Varför köper jag ofta färsk pasta och lägger i kylskåpet?
Nej, inte heller det kan jag hålla med om, därför att jag så gott som aldrig äter pasta.
Vi båda är stora potatisälskare, kranvatten är gott.
SvaraRaderaHannele,
RaderaFörmodligen räddade potatis folk från att drabbas av skörbjugg, en gång i tiden.
Jag har insett att det är skillnad på kranvatten och kranvatten.
Margaretha
Roligt att läsa dina svar - blir förvånad över att gänget som inte gillar pasta är större än jag skulle tippa.
SvaraRaderaOch äter man aldrig kött vore det ju direkt korkat att ha renskav redo, det förstår jag helt och fullt! Men något grönt till frukost är vi i alla fall överens om, alltid något!
Klimakteriehäxan,
RaderaÄven jag trodde att pasta är mer populärt än vad som framgår av din undersökning.
Lite förvånad är jag kanske över att vara den enda vegetarianen i gänget. Nu för tiden kan man ju knappast välja bort kött utan att en hel kör säger sig (nästan) aldrig äta kött.
Margaretha
0
Det är rätt otroligt hur annorlunda allt är mot förr. Då när man märkte lakan och handdukar, hade en isbod på gården och saltade in mycket. Jag är glad att jag lever nu, i alla fall när det handlar om mat. Fast tiderna har alltid varit oroliga, nästan alla mina äldre släktingar var inblandade i motståndsrörelsen.
SvaraRaderaEn liten bit av en huslig gen tror jag nog att du har, jag har många roliga och goda minnen av din kokkonst.
https://bastmattan.blogspot.com/?m=0
SvaraRaderaJa Mette, tiderna förändras — tack och lov! Att byka tvätt i en vak, bära ved och vatten och laga mat över öppen eld, är jag tacksam över att slippa. Men energiförsörjningen är inte löst — inte helt i alla fall.
Men som du nuddar vid, finns det fortfarande problem så det räcker och blir över.
Tur att alla glada goda minnen, kring köksbord och annorstädes, finns kvar. Den där genen är nog diskutabel — och jag har funderat mycket över det här med arv och, eller miljö.
Margaretha