fredag 18 februari 2011

En annan Ellen


Gretna Green
Gordon Nicoll

än den Ellen som skrev “Vegetarisk kokbok” fick jag fatt på när jag försökte hitta författaren på nätet. Inte ens ett napp i form av att boken finns att köpa antikvariskt, fick jag. Men jag hittade en annan Ellen vars öde var som hämtad ur den värsta missroman.

5 kommentarer:

 1. Åh, Jisses! Verkligheten överträffar dikten ibland.

  Hoppas ni har det bra, trots vattenstrul och vinter.

  SvaraRadera
 2. Maggan,
  Ja, jag tänker på den arma flickan - kan inte ha varit lätt för en femtonårig tös att föras land och rike kring av främmande karlar som slog i henne en massa lögner. Skönt att det ordnade sig - och synd att hon dog så ung.

  Vi har det gott, men något bekymmersamt på den hygieniska avdelningen.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. En fördel med att leva i vår tid och vår del av världen är att mödra- och barnadödligheten är bråkdelar av den vad var då och ännu är annorstädes.

  SvaraRadera
 4. Verkligen en förskräcklig historia, men skönt att han fick sitt straff. Det måste i alla fall ha varit en rätt duktig karl eftersom han repade sig så rejält efter fängelsevistelsen. Låter som om det vore ämne för en roman...
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Olgakatt,
  Man kan nog bli nostalgisk ibland och önska att delar av "den gamla goda tiden" funnes kvar. Men när det kommer till kritan ska vi nog vara tacksamma att vi lever nu.

  Ingrid,
  Det är kanske något för dig - att skriva en roman. Lite av en utmaning att skriva något på det ämnet som inte blir banalt!

  Margaretha

  SvaraRadera