Man skulle ju kunna tänka sig att det är vad en stackars kossa med nässelutslag har.
Undrar om någon fortfarande använder sig att denna fiffiga och energisnåla metod?
.
ko`klåda subst. ~n koklådor
ORDLED: kok--låd-an
• värmeisolerande anordning avsedd för efterkokning utan värme t.ex. en trälåda med hö el. tidningspapper ⟨mest histor.⟩
HIST.: sedan 1883
ORDLED: kok--låd-an
• värmeisolerande anordning avsedd för efterkokning utan värme t.ex. en trälåda med hö el. tidningspapper ⟨mest histor.⟩
HIST.: sedan 1883
Man kan ju tro att jag är från hedenhös, men jag har haft en koklåda för rätt många år sedan.
SvaraRaderaEn sådan låda är lättgjord. Jag kokade rågmjölsgröt i den. Kokade upp på kvällen innan och lät gröten badda färdig över natten i järngryta. Godare gröt kan man knappast tänka sig..att jag gjorde det var för att jag hade fått tag på en gammal kokbok där man beskrev hölådan och naturligtvis så måste tekniken testas:)
Karin
som inte kokar gröt särskilt ofta längre
Oj, då!
SvaraRaderajag kokade inte rågmjölsgröten i hölådan, bara baddade gröten i den. Det är vissa problem med mina fingrar också...
Karin:)
Karin,
SvaraRaderaVi är nog från samma hedenhös, för vi kokade kruska och molinogröt på detta ålderdomliga vis under min skoltid.
Margaretha
som inte heller äter gröt nu för tiden eftersom det påskyndar peristaltiken - för mycket - men kanske är det bra mot fingrar som ta'r snedsteg, i såfall vore det kanske värt att prova