lördag 12 mars 2011

Ett spretigt inlägg

En kall vacker morgon, nätternas minusgrader och solens inverkan på dagarna har förvandlat snötäcket till en väv i crêpe eller kanske bruten kypert.crêpe äv. crèpe [kräp´]
HIST.: sedan 1889; av fra. crêpe med samma bet.; ur lat. crispus 'krusig'; jfr kräpp

Snön visar även att vi haft besök av en hermelin i natt, för länge se’n hade vi ett par under huset — och inte en enda mus inom synhåll. Nu hoppas jag verkligen att det här är en ny hyresgäst. Faktum är att jag inte sett spår av möss på ett tag. Om det beror på Olgakatts förslag att ställa begagnad kattsand på strategiska platser, eller om hermelinen gör sin plikt som utkastare är svårt att säga.

Timmarna rinner som sand mellan fingrarna, innan jag hinner slå mig ner vid datorn har i regel alla bloggidéer försvunnit samma väg som timmarna. Nej, inte riktigt — i regel finns tanken i form av ett ord eller två i datorn. Men att arbeta från två datorer gör att jag sällan hittar just det jag letar efter. (Pia, det är därför jag fortfarande inte svarat på hela din utmaning). Och hur jag ska få min “riktiga” dator att återfå hälsan övergår mitt förstånd.

Kommer sällan ihåg att kika på Feedjits lista, men när jag gör det häpnar jag alltid över vilka ord eller fraser som har lett läsarna till bloggen. För någon vecka se’n var det Gunnar Widegren, inte en författare i ropet precis, så någonstans måste han ha omnämnts, och gjort folk nyfikna. Tors träl är ett annat sökord som alltid dyker upp i klunga — och tåvärmare, men det hoppas jag få ihop ett inlägg om snart.

Så grunnar jag på hur jag ska dölja hålet i väggen som rörmokarna sågade upp i jakten på rätt rör. Nu fanns inte rätt rör där — men luckan finns där nu. Jag kunde förstås gömma min samlade förmögenhet där — den går gott och väl in — men det är ju som synes inget lönnfack. Den sitter så långt ner på väggen att en tavla eller bonad inte är en lösning. Möjligtvis en grund bokhylla — men den måste vara så grund att jag förmodligen måste göra den själv, och det är inte riktigt vad jag drömmer om just nu.

För övrigt är det inte bara Isabella Beeton som har födelsedag i dag, förutom flera av mina vänner och släktingar så är det även Evert Taubes, Alice Tegnérs och James Taylors födelsedag.

Den senaste gåvan från vårt bibliotek har jag för avsikt att återkomma till.


4 kommentarer:

 1. Kanske att Åskar vill ha en spegel på luckan?
  Det är ju mars; kan tänka mig att han vill se hur han ser ut innan han går ut till kattmadamerna.
  Ljuvliga snöbilder...

  tycker Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Åskar har redan en spegel - en soffa står så bra till att han kan ligga på ryggstödet och njuta av sin egen skönhet.
  M

  SvaraRadera
 3. Oj, vilka fina böcker, ser fram mot att få höra om dem.
  Tror aldrig jag sett en hermelin annat än på film, hoppas han har flyttat in hos er!
  kram från
  Mette

  SvaraRadera
 4. Flette-Mette,
  Ska se vad jag kan få till.
  Ja, det skulle vara trevligt med en hermelin bland katterna (katten).
  M

  SvaraRadera