måndag 12 april 2010

Innefolket kommer ut

Vi får väl klara oss utan syréner ett tag till, men nu har vi flyttat ut — och räknar med att flytta in framåt oktober (jag har ju sagt tidigare att vi är frisklufts-fanatiker!)


Eftersom vi bor på en kulle ser jag trafiken på vägen nedanför i fågelperspektiv. En bil med öppen taklucka for förbi och genast öppnades ett av hjärnans fack och ett gammalt semesterminne slank ut.
När jag var i tonåren och familjen reste söderut på semester, fanns inte förbifarter, utan man fick trassla sig igenom kontinentents storstäder bäst man kunde. Upptäckte man för sent att man borde legat i en annan fil, så blev det några extravarv i sta'n.
Det året vi hade en ljusblå Peugeot med taklucka kom jag på att om jag stod upp i baksätet och stack upp överkroppen genom luckan, kunde jag med kikarens hjälp läsa på skyltarna, och i god tid tala om vilken fil vi skulle intaga.

8 kommentarer:

 1. Alla sätt är bra förutom de dåliga:). Fiffigt, ungefär som när man ligger i fören på en båt och visar var man skall köra utan att gå på grund.
  Nu är det vår på riktigt när ni har flyttat ut om jag förstår det hela rätt.
  Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Ja underbara vår, här sitter jag i solen och lyssnar till fåglarnas konsert.
  Du gjorde mig riktigt båtsugen - så länge se'n det var jag låg i fören på en båt...
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får komma in på nätterna om det är frost!
  Här flyttar vi ut i uterummet först när växterna lämnar plats till oss! Suck!
  Men man kan sitta ute på terrassen i solen och äta och fika!

  SvaraRadera
 4. Olgakatt,
  Ja, vi får nog - om vi bara vill!
  Margaretha
  som just ska till att stänga av datorn och gå in och lägga sig,
  men önskar att hon hade någonstans att sova ute

  SvaraRadera
 5. Min första reaktion när jag började läsa: -Har de flyttat ut? Vart ska de flytta då? Sen förstod jag...

  SvaraRadera
 6. Mira,
  Riktigt kloka är vi naturligtvis inte - att tränga ihop sig med allt sitt pick och pack, på ungefär 3 m², när vi har par hundra som står oanvända! Men vi kan inte motstå älvglittret och D vitaminerna.
  Margaretha

  SvaraRadera
 7. Är det så varmt där du bor? Här hade vi för bara 1,5 vecka sedan en snöstorm som dumpade ca 30 cm snö. Och det är fortfarande kallt och inte alls vårlikt. Jag längtar verkligen efter litet varmare väder. Börjar bli dags nu.

  SvaraRadera
 8. Anne-Marie,
  Nja, det beror på vad man har för pretentioner. Vi är ju som sagt fanatiska utesittare - på nätterna är det fortfarande omkring noll grader. Men den här lilla trappen ligger mot väster, så eftermiddagarna kan vara rätt varma (med våra mått mätt), så har vi förstås vinterkappor och filtar till hands. Det finns några få snöfläckar kvar på skuggiga platser, och ännu är ingenting grönt.
  Margaretha

  SvaraRadera