lördag 24 april 2010


4 kommentarer:

 1. Vilka färger, finns de på riktigt?;)
  Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Den är väldigt riktig - fast den rätta färgen är svår att fånga på bild - oftast är den mörkare röd än här.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Hej Margaretha. Just de här -höstfibbla- som jag har fått höra att de kallas, eller möjligen färgfibbla skulle vara outrotningsbara, förtalte man mig. Men si jag tror jag har lyckats med detta och det sörjer jag verkligen. Jag tror att de har fått för mycket gödning. Synd i alla fall. Jag älskar den här anspråkslösa skönheten.Jag kanske kan tigga någon liten rot av dig framöver. Jag kom förresten på just nu att jag ska rapportera från den(de) fina skotten av "asblomma" som jag fick av dig. De tog sig lätt och växer och frodas. Det ska verkligen bli kul att se- och känna- när den blommar, eftersom den ju inte lär lukta så illa som min gamla.

  SvaraRadera
 4. Lisette,
  Jag har bara hört rödfibbla, så jag googlade och fick reda på att den också kallas brandfibbla och ängsfibbla. Du kan läsa om den på http://linnaeus.nrm.se/flora/di/astera/pilos/piloaur.html
  Klart du får några plantor när det är dags! I förra inslaget - det med fibblan i knopp - kan du läsa om hur vi fick den. Den har spritt sig ordentligt, men är inget problem. I alla fall inte när man har 7000 m² skogstomt.
  Kul att asblomman trivs - din ser också ut att må bra. Dessutom har en av de plantor jag tog skottet till dig av, en jättestor knopp - så nu får jag se om den stinker eller ej! Rapport och bild följer.
  Margaretha

  SvaraRadera