fredag 16 april 2010

Fästingsäsong!


Läser om en manick som ska hålla fästingarna stången. Skudo heter den elektroniska fästingvakten som sägs verka avstötande med ett pulserande ultraljud. Hittar inte så värst mycket information, de flesta som skrivit om den undrar om den fungerar. På ett ställe säger en hundägare att den fungerat, medan en annan säger att hunden blev håglös av att bära den.
Har någon provat?

3 kommentarer:

 1. Jag läste en artikel i en tidning om ungdomarna som startat företaget, men jag har ingen aning om huruvida manicken fungerar eller ej. Det låter ju inte särskilt kul med håglös hund...

  SvaraRadera
 2. Aldrig hört talas om. Min häst skulle behöva nåt mot fästingar. Katterna går inte ut så för dom är det inget problem. Ska bli kul att höra om nån vet om det funkar!

  SvaraRadera
 3. Mira,
  Naturligtvis är det med djur som med människor, en del är mycket känsligare än andra. Kruxet är att men inte vet i förväg, och jag är inte särskilt pigg på att låta min älskling vara försökskatt.

  Olgakatt,
  Knepigt att det finns så lite att läsa om det bara - det tycks ju ha funnits på marknade ett tag. ArkenZoo, som är min närmaste djurbutik, lämnar just nu rabatt på de här grejorna. Men frågar man i affären, så säger de antagligen att de är bra. Och själv förstår jag mig inte på den här sortens prylar.

  Margaretha

  SvaraRadera