måndag 19 april 2010

Garderoben nästa!

Min verkstad byggdes 1949, som ett vanligt bostads-hus för en familj med två barn och farfar. Man hade andra krav på utrymmen på den tiden, jag tror att det är på 78 m².
Det var på den tiden man tyckte att det räckte med en toalett på våningsplanet, ville man bada fick man gå ner i källaren. Husmödrarna förväntades ha sådan ordning på sina pinaler att man kunde släppa in vem som helst i vilken garderob som helst. Den elektriska mätaren sitter nämligen i en garderob innanför en toalett (en toalett som inte fanns från början) på övre våningen. Tack och lov fick jag en ny mätare för några år se'n, en som fjärravläses, så nu behöver jag inte släppa in en avläsare varje år. I den garderoben har jag nämligen trådbackar med tyg framför mätaren — så det var ett årligt pyssel att flytta ut, för att se'n flytta tillbaka, backarna varje gång.


Lucka i taket till vinden, finns i en annan garderob. Också den garderoben fylld av textilier. Om en vecka blir det brandsyn, och då ska synaren upp på vinden.
Det här med brandsyn är nytt i vår kommun, för ett par veckor se'n hade vi det i vårt bostadshus — killen kikade upp i öppna spisen, klättrade upp på vinden och avslutade besiktningen på taket. Allt som allt tog det en kvart — om ens det — och kostade 915:-.

Så nu har jag det trevliga arbetet att flytta på allt i verksta'n som kan tänkas stå i vägen när huset ska brandsynas.
Hör ni inte av mig, på ett tag, har jag hamnat under tyg och garn, och kan inte ta' mig därifrån.

10 kommentarer:

 1. Margaretha,
  det där känns igen:)
  Hallååå! är du där någonstans?
  Karin

  SvaraRadera
 2. Mmmm,lyft på den trådbacken till vänster och på alla rullarna med tyg bakom den - se'n finns jag någonstans under de där brokiga tygerna. De där tygerna som jag undrar varför i all världen jag köpte...
  Jag blev inte färdig, men det går att komma upp på vinden.
  Det blev en röjning som startade lite FÖR många tankar.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Ibland är det bra med anledning att röja! Jag fick fart på spelet i dag när rörmokaren jag ringde om vår spruckna utkastarledning och han ville komma MEDDETSAMMA! Tvättstugan, där rören kommer in, blev städad i ett huj och skåpet tömt på ett nix. Det ser riktigt snyggt ut där just nu! Det hinner nog slumma till sig igen tills han kommer för att byta utkastaren eftersom en sån måste beställas först.Det är en lyxvariant med både kallt och varmt vatten, nämligen.

  SvaraRadera
 4. Olgakatt,
  Skönt att höra att jag inte är ensam om att katastrofstäda när hantverkarna eller gästerna är på väg!
  Fast jag kan inte påstå att det blev fint hos mig. Backar och tyg står staplade i rummet bredvid garderoben.
  Margaretha
  som skulle må bra av att slänga en del av sina ägodelar

  SvaraRadera
 5. Själv gjorde jag en brandkårsutryckning i tvättstugan häromveckan sedan tvättmaskinen sagt godnatt...

  SvaraRadera
 6. Ninna,
  Jag tror att vi som gör brandkårsutryckningar är i majoritet. Det skulle vara trevligt att inte behöva göra det, men jag har accepterat att jag är så'n...
  Margaretha

  SvaraRadera
 7. Hm... Vi brukar försöka se till att gäster bjuds hem minst en gång i månaden, så vi blir tvungna att göra en rejäl städning. Annars blir det lätt att man vadar i prylar som man vet precis var de ligger och hundhår - numer gyllengula.

  Och jag vet inte vad det är med elmätarskåp. Mitt är också fyllt med tyger...

  SvaraRadera
 8. Mira,
  Vad ska man annars ha elmätarskåp till?
  Nu för tiden bjuder vi inte hem gäster så ofta - men många tittar in när de råkar vara i närheten. Och de får skylla sig själva!
  Margaretha
  som förutsätter att vänner kommer för att träffa oss, och inte för att kolla städningen

  SvaraRadera
 9. Så har vi det också, men som du säger är det skönt med fjärravläsning nu. Men vattenmätaren sitter bredvid bastun och flera gånger har de kommit för att läsa av när någon är i bastun!
  Hoppas du är lite piggare än flickan med kvasten!
  kram

  SvaraRadera
 10. Mette,
  Hemma har vi eget vatten, men i verksta'n har jag läst av själv i flera år nu. Mycket enklare än att passa en gubbe som ska ner i källaren.
  kram,
  M
  som ska sitta i solen och dåsa hela da'n

  SvaraRadera