måndag 26 september 2016

Gör varje vecka till en bokvecka!

“Give me the book, and let me read;
    My soul is strangely stirred—
They are such words of love and truth
    As ne’er before I heard!”
                           Mary Howitt


Lite varstans på nätet dyker det upp en uppmaning till att "citera femte meningen på sidan 52, ur första bästa bok du får tag i". Ibland står det att man inte ska uppge bokens titel och författare — ibland att man ska det, och även att man bör diskutera bokens för- och nackdelar. 
Detta för att tredje veckan i september sägs vara en bokvecka. Men en tur på nätet får mig att förstå att det inte finns någon bokvecka, vilket inte betyder att vi inte kan skapa 52 sådana. Jag vet ju att många av er som brukar titta in här är lika "bokveka" som jag, så kosta på era bloggar ett bokligt inlägg i veckan (varje vecka alltså!) — en bild, ett citat, en tanke, eller vad 17 som helst bara det har med böcker att göra!

Själv kommer jag att fira veckan med att på torsdag köpa några bokhyllor. Jag kommer förmodligen inte att kunna avhålla mig ifrån att, här på bastmattan, gny över hopsättningen av dessa, och min vånda över att inte veta hur jag ska organisera böckerna på hyllorna. 

Mitt citat ur en bok som jag kanske kommer att tala om vid ett annat tillfälle:
Det blir mer intensitet och en djupare ton av lycka och liksom förklaring i allt de sjunger  medan de fullgör sin gärning.

Och glöm inte bort att det faktiskt finns en officiell internationell bokdag  den 23 april!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar