lördag 24 september 2016

Go'morron

 Känns melodin igen?Förmodligen måste man ha nått en mogen ålder för att minnas vilket program som hade den här signaturmelodin.

6 kommentarer:

 1. Nämen, den låten trodde jag att Sigge Fürst hade knåpat ihop alldeles själv! Eller kanske med hjälp av Per Martin Hamberg. Kollade just hur länge programmet sändes och tydligen höll det på ända till 1978.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Wikipedias artikel om Frukostklubben är summarisk - kanske höll den på till -78, men jag är säker på att den flyttades. Minns inte riktigt vart och när, men det hade att göra med att allt fler inte arbetade på lördagarna, så det kunde sändas senare - möjligtvis blev det även kortare.
   Jag är säker på att jag skrivit om programmet tidigare (när jag hittade originallåten på nätet), men blogger påstår att jag aldrig skrivit om det!
   Skulle inte tro att så värst många radio- och teve-program är svenska originalidéer.
   Margaretha

   Radera
 2. Jag vet inte vilket program det var alls men min association till den melodin är att mamma brukade komma in på mitt rum när jag var barn och tonåring (och morgontrött!) och sjunga den högt, ljudligt och falskt tills jag var helt vaken :) . Det var min väckarklocka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika,
   Det är uppenbart att du ännu inte uppnått mogen ålder (lugn det kommer).
   Frukostklubben var ett populärt lördagmorgonprogram (före arbetet!), som förmodligen skulle få de flesta i dag att gäspa käkarna ur led.
   Jag vet ju inte vad jag skulle tycka om programmet i dag - men jag skulle förmodligen uppskatta det lugnare tempot och föredömliga diktionen.
   Margaretha

   Radera
 3. Ack, ja, barndomens favoritprogram med Sigge F och Kaffepetter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Det var ett så vänligt program. Men jag undrar vad jag skulle tycka om de programmen i dag.
   Margaretha
   som just nu
   har ugglorna
   inpå knuten

   Radera