fredag 1 maj 2015

E-mail å tocke

 Jag försöker vara metodisk när jag tuggar mig igenom bokhögarna, men ibland behöver jag omväxling, i synnerhet när det finns många böcker inom ett ämne, då svingar jag mig över till en hylla med mer omväxling. Nu har jag hamnat bland osorterade böcker, många som jag inte ens vet att jag sett tidigare. Jag plockar med mors böcker och inser att hon köpte, och läste, böcker om pedagogik, läsmetodik och barn med särskilda behov tills hon var en bra bit över 90 år. Jag lider verkligen ingen brist på intressant litteratur!
Och mitt bland allt det pedagogiska hittar jag en tunn diktbok "Bortätter bäcken", en tunn bok av Urban Andersson, med omslag och illustrationer av Jessica Stuart-Beck. Den är skriven på mangskogsmål, men jag tror nog att du kan förstå vad som sägs.


E-mail å tocke

E-mail ä en pocka å ha
Hôlles dä geck utta begriper inte ja 
En slriver ett mail å dä ä framme jämt strax
Dä kan ja kontrollere se enkelt mä ett fax
å faxen...den liter ja nästan helt på
men för säkerhets skull gär ja helt enkelt så
att ja slôr en liten pling på mobiltelefonen
å koller att faxen är framme
Sä går se fort se dä går jämt för samme
Tänk se möa "bragrejer" en ôrker ha
men hôlls dä geck utta dom...fatter inte ja

4 kommentarer:

 1. Ja, den digitala världen har framkallat en hialöshet av guds nåde! Allt ska ske NU, eller hellre i går.....
  Tänk, när man väntade i veckor på ett brev och besviket kollade posten varje dag, både morgon och kväll eftersom den delades ut två gånger om dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgalatt,
   Ja, och post på lördagar - före min tid, även på söndagar.
   Man frågar sig till vilken nytta, för inte hinner man mer, och skulle man göra det, så jämnar det ut sig när man är utbränd, och ligger där och kippar efter andan.
   Margaretha
   den långsamma

   Radera
 2. Det är nog inte helt ovanligt att slå ett pling för att kolla om faxet kom fram. Fast nu finns väl nästan inte faxen kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo,
   Kanske inte är så dumt att kolla om faxet gått fram. Min kompis låg på sjukhus och väntade på svar från ett annat sjukhus. Svaret kom aldrig, för det visade sig att avdelningen faxat hennes journaler till lasbilscentralen!
   Margaretha

   Radera