söndag 7 mars 2010

Litterära mönster

Gutenberg
.
Det går utmärkt att göra vävmönster när man lyssnar på radio. Det vill säga, krångliga mönster som i slut-fasens ska beräknas sparar jag till andra tillfällen — men att leka fram mönster efter ett namn, går ut-märkt. Ibland blir de bra — och ibland helt obruk-bara.
Medan jag lyssnade till "Människor och tro" i går använde jag diverse boktitlar och andra bokrela-terade namn som underlag.
Men vad skulle man kunna ha dem till?
.
Läsa böcker

6 kommentarer:

 1. Otroligt intressanta infallsvinklar i vävmönsterskapandet. Grannen Inga, 750 meter härifrån, har en liten butik som heter Linastugan. Där sitter hon och väver dagarna i ända och sedan säljer hon sitt hantverk i huvudsak under sommarsäsongen. Utsökt fint hantverk. Måste ta reda på om hon kan "ta fram" mönster via musik?
  Hennes o Jannes hemsida:
  http://home.aland.net/linastugan/
  om intresse finns:).

  SvaraRadera
 2. Men gud så duktig du är! Dom är ju jättefina.
  kram från
  Ellen

  SvaraRadera
 3. Pettas,
  Tack för länken, det var roligt att se Ingas fina hemsida!

  Ja men Ellendellen,
  Det vore nästan konstigt om jag inte var duktig efter all den utbildning och erfarenhet jag har! Du var väl inte förvånad över att narkosläkaren lyckades söva dig när de tog din blindtarm? Och inte sa' du till operatören att han var duktig som lyckades peta ut blinttarmen!
  Sköt om dig!

  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Är det naturlig storlek? Kuddar? Är dukar inte det vanligaste?
  Eva

  SvaraRadera
 5. Bård på kläder? Båda skulle vara fina som dukar, beror lite på färgerna vad man har dem till. Visst kan du ändra färgerna som du vill?
  love,
  Q

  SvaraRadera
 6. Eva,
  Hur stort mönstret blir beror på hur grovt garn jag har, det har jag inte tagit ställning till. Se'n kan man ju alltid förstora eller förminska efter behov. Jo, det allra vanligaste är nog daldrällsdukar - men som du säger skulle det bli fint till kuddar.

  Q,
  Det är en av de saker som är roligt med vävar hur de ändrar karaktär om man ändrar färgsättningen.
  Jo, bårder på både kläder och hemtextilier skulle bli bra.

  Margaretha

  SvaraRadera