måndag 22 mars 2010

En våt dag

Lyssna alltid till din inre röst!
Det rådde inte någon tvekan om vad min inre röst sa' till mig i morse. Och lydig som jag är, bestämde jag mig för att ta' det ännu mer piano än vanligt.
Att koka bönor är ju inte så svårt, så jag bytte vatten på de svarta bönorna jag lagt i blöt i går, satte på värmen och gick för att hämta tidningen. Det var mer snö än jag trodde och jag blev ju tvungen att ta' några bilder.
När jag kom tillbaka till köket hade bönorna kokat över. Inte bara bubblat över på spisen — nej då, det rann blåsvarta floder ned på golvet.
Det var bara att plocka fram trasor och torka upp. Se'n stod jag där med mina väl begagnade trasor. Lika bra att tvätta dem på en gång. Jag hade samlat på mig handdukar till nästan en maskin, så det blev en handdukstvätt. Eftersom jag tycker fasligt illa om snustorra omanglade handdukar, försöker jag se till att få dem manglade så snart det är lagom fuktiga. En del handdukar hann bli lite väl torra så jag sprayade vatten på dem. Jag har en rätt stor sprayflaska för ändamålet — och små händer. Så flaskan glider stillsamt ur min hand, landar på golvet — där delar av botten går ur den. Hade i alla fall gott om trasor och handdukar till hands för att torka upp.


Till slut blev handdukarna manglade och vattnet upptorkat och jag tänkte få en stund vi datorn innan det är dags att laga middag (svarta bönor, majs och quinoa). Halvvägs ned i trappan undrar jag varför det känns så blött på rumpan och benen. Kränger snabbt av mig ryggsäcken och ser att påsen med vätska jag har i ryggsäcken har en stor spricka. Alla vet ju att om man välter sin mugg med 1 dl te, så omvandlas det till 1 liter te innan det kommer på golvet — jag hade nästan 1 liter vätska i min påse. Med lite högre matematik så förstår ni att det tog en stund att svabba upp.

6 kommentarer:

 1. Hörde du inte den första inre rösten i morse som sa att du skulle stanna i sängen idag?

  SvaraRadera
 2. Apropå det där med sängen, så kanske det inte alls skulle ha varit lyckat det heller. Du har nog haft en rejäl måndag:).
  Min far berättade en sannhistoria för mig en gång. En dam han kände trodde så mycket på fredagen den 13:de som en otursdag så hon stannade i sängen för säkerhets skull. Med den påföljd att en av resårerna brast och skadade henne så rejält att hon måste föras till sjukhus.

  SvaraRadera
 3. Olgakatt,
  Jo då, jag hörde den mycket väl. Lite svårt att laga mat från sängen bara. Fast jag skulle naturligtvis ha låtit handdukarna vänta. Lätt att vara efterklok.

  Karin,
  Hur man än vänder sig så har man ändan bak. Det gäller bara att välja det minst vådliga - eftersom jag inte har resårbotten i min säng, hade kanske sängen varit att föredra'. Fast då hade väl motorn under sängen skickat en massa volt igenom mig. Det var nog bra att jag gick upp!

  villrådiga
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken måndag du haft! Min måndag var inte heller alldeles fri från fadäser. Men jag behövde inte torka i alla fall.

  Vi får hoppas på en tursam tisdag.

  SvaraRadera
 5. Oh Margaretha, what a day! I would have wanted to go back to bed!lol

  SvaraRadera
 6. Maggan,
  Ja, idag håller jag mig långt ifrån allt fuktigt!
  Önskar dig en perfekt tisdag!

  Jodi,
  I'm glad the pidgin English made sense to you!

  Margaretha

  SvaraRadera