tisdag 30 mars 2010

Hantverkare!
Mellan halv tio och tio skulle rörmokaren och snickaren komma i dag. Strax före åtta väcks jag av en telefonsignal — då står gossarna på trappen och vill komma in. Snabbt på med kläderna.

Det blir problem redan från början, eftersom de inte kan lista ut hur rören går här i vårt gamla hus. Till slut lyckas de stänga av vattnet och lyfter ut den gamla duschkabinen. Se'n kunde de inte göra mer utan skulle komma igen i morgon — kruxet är att vi inte är hemma i morgon. Efter en stund kom snickaren tillbaka, och jag trodde naturligtvis att han skulle fixa trösklarna — det borde han ju kunna göra utan att rörmokaren håller honom sällskap. Men nej då, efter en halvtimme har försvann han och har inte synts till.
Så nu har vi ingen dusch och varmvatten bara i köket — men vi har trösklar. Kan de inte komma på torsdag får vi leva lyckligt otvättade tills påsken är över.

Situationen blir inte bättre av att det är extremt lerigt ute, och de klampar runt i hela huset med sina skitiga skor. Även på ställen där de inte har att göra!

4 kommentarer:

 1. Ett trefaldigt SUCK! Varför tycks hantverkare förutsätta att vi kunder är superflexibla när dom inte är det alls! Tänk om frissan eller tandläkaren gjorde så - lät klienten komma på måndagen, sitta hela veckan och KANSKE få gjort tand- eller hårjobbet, möjligen till hälften...
  Oförskämt och respektlöst! Otrevligt att komma för tidigt också!

  SvaraRadera
 2. Såååååååå trist!
  Hoppas det blir fixat före påsk.
  Fnissar åt Olgakatts inlägg och funderar på om jag ska göra så idag. Ledsen men jag hittar inte dina papper idag, så nu går jag hem. Undrar vad alla inblandade skulle säga? Jag skulle väl bli av med jobbet.
  Take care!
  love,
  Q

  SvaraRadera
 3. Margaretha,
  hoppeligen så återkommer de så snart som möjligt. Hantverkare kan göra en minst sagt deprimerad; vet alltför väl efter flere års renoverande. Mycket har aldrig blivit slutfört eftersom de aldrig har återkommit. Vi upptäckte att vi var för bra betalare, skulle vi ha slöat litet med den delen så kanske..
  Men det är precis som Olgakatt skriver, skulle man fungera likadant så kunde jag också säga att nää, det blir ingen bröllopstårta idag när ni gifter er, men nästa vecka kan ni få den...
  Tack och lov så finns det undantag även inom hantverkarskrået..
  Lycka till!
  Karin

  SvaraRadera
 4. Ja, man kan inte mycket mer än sucka - och tacka för material till ett blogginlägg!

  SvaraRadera