torsdag 26 november 2009

Sol, paket och aprikoser

Vintern är en etsning, våren en akvarell, sommaren
en oljemålning och hösten en mosaik av dem alla.
.......................................... Anonym


En mosaik i dämpade färger — kanske tycker jag att den här hösten mer har liknat en tuschlavering. Ibland undrar jag om inte alla bilder som tvingar sig på oss avtrubbar oss. Precis på samma sätt som ljud och högt tempo — utan att riktigt vara medveten om det springer vi fortare, talar högre och gör fler saker samtidigt. Subtiliteter går oss förbi.

Det har inte varit sol hela dagen — men den välsignade oss en hel timme strax före solnedgången.

En tur till verksta'n, den här gången medförande ficklampa, för att leta efter dammsugaren — resulterade inte i en dammsugare, men väl fyra kilo torkade aprikoser och tre burkar vinbärsgelé. Jag nog inte tittat in i matkällaren på minst tio år, och har totalt glömt bort att jag förvarade ätbara saker där. Gelén är förmodligen läskigt söt eftersom den hållit sig så bra, och torkad frukt håller sig ju bra om den står torrt. Årgångsaprikoser.

Två paketavier som kom i går gjorde mig nyfiken — det stod inte varifrån paketen kom — jag hade en vag känsla av att jag beställde böcker från England för länge se'n och hoppades att det var bokpaket. Men jag mindes inte vilka böcker. Spännande!
Jag som avsåg att bara handla några få matvaror fick lov att plocka fram skottkärran för att få in alla väskor och paket från bilen.

De stora vita säckarna som det står Royal Mail på, innehöll mina böcker. I papperskassen längst fram till vänster hade jag stoppat ned mina matkällarfynd och några handdukar som behöver tvättas.

Väl hemma hittar jag en kommentar från Garntjänst, på mitt sura inlägg om deras bristande service. Nu har jag skrivit dit, och är nyfiken på svaret.
Dessutom hade jag mail från deppiga kompisar, nu är de besvarade och jag inser att jag får berätta om mina fantastiska böcker en annan dag. Kanske i morgon.
Tror någon att jag ägnat mig åt adventskalender och julkort?

4 kommentarer:

 1. Vilken spännande postsäck, den som det står Royal Mail på :) Det ska bli spännande att se vad du packar upp!

  SvaraRadera
 2. Jag är också nyfiken! Och vad sa Garntjänst?

  Den avsomnade dammsugaren fortsätter att ge spin off-effekter. Nu matfynd! :)

  SvaraRadera
 3. Väntar otåligt på bokrapporten!
  Q

  SvaraRadera
 4. Christina,
  Den som väntar på något gott...
  för gott är det verkligen.

  Mira,
  Kanske i morgon, om jag har kommit halvägs på kalendern.
  Rapport om Garntjänst följer också.
  Fenomenet är ju inte direkt nytt för mig - fast i regel är det något mindre saker än dammsugare som kommer bort. Men jag hittar alltid bortsprungna prylar när jag leter efter något.

  Q,
  Du får tåla dig!

  Margaretha

  SvaraRadera