onsdag 18 november 2009

Att tömma en älv

På begäran redogör jag här för hur man tömmer en älv.
Det är enkelt, allt som behövs är en älv, en brant hal strandremsa och en kamera.
Svårigheten ligger i att inte följa med vattnet när det rinner ur älven. Så jag grabbade tag i en mycket vek al, som inte var så värst mycket att hålla i handen. Det gällde att jobba snabbt med den högra handen, som mycket väl visste vad den vänstra gjorde — och att den snart skulle sluta att göra det. Nåväl, jag som i vanliga fall har en tendens att hålla kameran snett, hade i det här läget inte en tanke på att försöka hålla den rakt. Och det syns på bilderna.
När vi ändå är inne på kapitelt dåliga bilder så kan jag visa vad som händer när man inte har vett att hålla kameran stilla medan man fotograferar.


4 kommentarer:

 1. Aha! Då förstår jag. Den virtuella gravitationen åstadkommer den visuella gravitationen. Älven försvinner ut åt vänster alltmedan Margaretha försöker hålla sig kvar på bastmattan! :)

  SvaraRadera
 2. Mira,
  Ja, även om bastmattan kan vara trasslig så föredra'r jag den mot en kall och svart älv.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Hu. Kallt svart vatten... Var försiktig!!!

  SvaraRadera
 4. Mira,
  Du kan inte tro så försiktig jag är - i dag har jag inte varit i närheten av älven! Men man lever farligt när man vill avbilda det vackra. I dag har jag legat på rygg på den fuktiga lövmattan i skogen - jag skulle fotografera en pytteliten svamp och satte mig på huk. Men med ryggsäck på ryggen var jag lite baktung och så låg jag där och tittade rakt upp i skyn. Se'n hämtade jag en stege för att fotografera sån't som jag bara anade uppe i träden. Jag ramlade bara nästan ned..
  Margaretha

  SvaraRadera