lördag 14 november 2009

Födelsedag

Tre personer som har födelsedag i dag — eller mer korrekt skulle ha haft födelsedag i dag om de levat. Ser du vilka de är?Den första är kanske den som är lättast att känna igen,
Astrid Lindgren som konfirmand 1923.
Omslagsbilden till Rasmus på luffen av den fantastiska konstnären Eric Palmquist.
Claude Monet är väl inte heller så knepig, ett självporträtt från 1917.
En galette skulle väl smaka på födelsedagen.


Den siste, Nepomuk Hummel, kanske är svårare att identifiera. Jag kan tänka mig att många med mig känner till hans musik, men aldrig har sett en bild av honom.
Man kan lyssna till hans musik här.

4 kommentarer:

 1. Jag kände igen Astrid Lindgren och Monet - men den där siste gubben var helt ny för mig.
  Ska leta efter musik att lyssna på- sidan du länkade till krävde inloggning...jag är oftast skeptiskt till sådant. Vill inte ha oväntade besök som skapar oreda i min dator ( har erfarenhet av det en gång- usch så trist det var)

  Jag tycker om dina bilder "pausmusik" - vackra och ibland lite oväntade.

  SvaraRadera
 2. Inkan,
  Jag förstår dig, jag loggar inte heller in på sidor om jag inte är helt övertygad om att det är OK.
  Han var väl inte precis nydanande, den gode Nepomuk, men jag tycker om hans musik. Berätta vad du tycker när du lyssnat!
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Hm... jag kände inte igen någon av dem... och inte vet jag om jag lyssnat på Hummel heller. Tror inte det. Fast det gör inget, är bara bra att det finns nya musiker att lära känna.

  SvaraRadera
 4. Visst är det fantastiskt att det alltid finns nya kompositörer och konstnärer (och en massa annat) att upptäcka. Med mina grunda kunskaper finns det saker att lära och upptäcka för både det här livet och tio till.
  Margaretha

  SvaraRadera