måndag 23 november 2009

Det var den dagen — och dammsugaren

The Chore
Thomas Pollock Anschutz
1851-1912
.
Det var inte bara jag som blev utslagen av gårdagens besök, det blev för mycket även för dammsugaren — den har slutat suga!
Tänkte att jag skulle stöka undan städningen på förmiddagen, men nu fick jag nöja mig med att sopa. Ja, att plocka undan och ställa in böcker i bokhyllan behövs ju ingen dammsugare till. Just nu ser det värre ut än innan jag började, boktravar överallt. Visserligen har vi ett teoretiskt köpstopp på böcker — men det lyckas vi alltid glömma bort. Vi lyckas inte ens köpa bara böcker av författare vars efternamn börjar på en bokstav långt bak i alfabetet, så jag har blivit tvungen att klättra upp och flytta böcker av Brontë, Dickens och andra snubbar i första halvan av alfabetet. Problemet är att det alltid blir några meter böcker kvar — från Potock ungefär — som det inte finns någon ståplats kvar till.
Så har jag ränt runt och letat efter en gammal dammsugare som ska finnas någonstans — fast jag vet inte var detta någonstans är beläget. I verksta'n har jag centraldammsugare, men den gamla, ur-gamla, borde finnas kvar. Jag var där en sväng men hade ingen ficklampa — så vad som finns i ett par källarskrubbar är en väl förborgad hemlighet. Men där det var tillräckligt ljust såg jag att jag borde börja röja nu! Du store värld så mycket bråte jag har.
En kaka utan ägg är nyss uttagen ur ugnen och nu tänkte jag ägna mig åt ingenting.

Ja, vi har provsmakat — den är god!

8 kommentarer:

 1. Jag behöver recept på en kaka utan ägg.
  kram Ellen

  SvaraRadera
 2. Den ser jättesmarrig ut - men akta tänderna!

  Lycka till med att finna dammsugaren som är på rymmen ;)

  SvaraRadera
 3. Ellen,
  Du vet väl hur jag är - kan sällan reprisera ett recept eftersom jag improviserar om jag inte vet i förväg att jag ska dela med mig av det. Stressigt just nu, men kanske kan mejla nå't liknande när jag inte har 999 andra saker för mig.

  Christina,
  Ja, den blev bra - och osöt. Hade lingon i fyllningen och pyttelite socker. Och tänderna sitter där de ska - än så länge...
  Vi har kommit fram till att vi nog ska köpa ny damsugare - fast det är verkligen inge brådska!!

  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Tänk att X lyckades med konststycket att skrämma ihjäl dammsugaren. Tips på kommentar när hon kommer nästa gång: -Nej tack! Jag har inte råd att köpa ny dammsugare just nu...

  ov: lostel - och ja, lost el kan man ju kalla det...

  SvaraRadera
 5. Tänker på dig! Ta' nu igen dig, den här sortens möten behöver du inte!
  Sitter på flygplatsen i Edmonton på väg till Kanton och kommer nog inte att kunna läsa din blogg på ett tag.
  kram

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar Mira,
  Att börja dagen med ett skratt är välgörande!

  Saga,
  Är förmodligen för sent ute för att önska dig en trevlig (säger man så om affärsresor?) vistelse i Kina! Men det är i alla fall vad jag hoppas att du får.
  Tack för omtanken!

  Margaretha

  SvaraRadera
 7. hoppas att dammsugaren lyckas gömma sig på ett bra ställe! Då får du ju mer "dammsugningsfritt". Jätteskönt! ;)
  Kakan ser superläcker ut. Sätt dig i stället ner med en rejäl bit av den och en god bok och skygglappar för ögonen.Snart nog kommer ju alla "julmåsten"

  SvaraRadera
 8. I vår familj existerar inga julmåsten - så att vara utan dammsugare ser jag inte som någon katastrof. Jag har handplockat de värsta dammtussarna i dag - de som var så stora att jag inte ens behövde böja mig ner för att få tag i dem.
  Resten av da'n tillbringar jag i min sköna blå stol vid brasan - och just nu lyssnandes till Haydn.
  Margaretha

  SvaraRadera