söndag 22 december 2013

Grönt är skönt


Jag hör till de där trista typerna, som inte har ett dugg emot gröna jular. Visst är det vackert med snö, men den ska flyttas på, och med den följer kylan, som jag gott kan leva utan.

Häromdagen funderade jag faktiskt på om jag skulle ta en vända i trädgården med sekatören, och klippa ned sådant som borde ha klippts ned för länge sedan. Det förde tankarna till en bok jag läste i tonåren — en Christie tror jag — och hur exotiskt jag tyckte att det verkade att folk arbetade i trädgården i juletid.   
Riktigt säker på vilken Christie det kan ha varit, är jag inte. Funderade på på det kunde ha varit "The Adventure of the Christmas Pudding", men jag tror inte det. Så vandrade mina tankar från trädgård till böcker, och jag tog genast en sväng till Bokus — men jag ögonhandlade bara — och fyllde på min favoritlista, och funderade på om det går att länka denna lista till tomtens inköpslista. Någon som vet hur man gör? 
Så fortsätter tankarna på egen hand, att fördjupa sig i julläsningsminnen. Får se om jag återkommer till dem.

6 kommentarer:

 1. Jag är mycket tacksam för varje dag som det inte snöar. På julnatten ska vi ge oss ut vid halv sextiden på smala och slingriga vägar på Vikbolandet för att jag ska spela på julotta i Rönö. Mycket glad om det inte är snöstorm då som det var vid ett tidigare tillfälle.

  Det du skriver om England påminner om den vinter jag var där som student. Det såg ut där ungefär som det gör här nu, men gräsmattor som fortfarande var gröna. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid,
   Hur vackert det än är med snö så är snöfritt att föredra - i synnerhet om man ska köra bil på småvägar!
   Margaretha

   Radera
 2. Håller också med. Grön jul är f ö det normala på mina breddgrader. Upptäckte en blommande pensé i en kruka häromdagen. Gräsmattan är illgrön - av mossa, haha, fast grannens är ännu värre, rena mossmadrassen. Man sjunker ner till vaden, nästan.
  Synd bara att grusvägarna är tvättbrädor av lervälling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   I år har jag inte sett något som blommar - men i barndomen minns jag både penséer och rosor från deccember. I sanningens namn har jag inte letat efter blommor, men gröna blad kan jag inte undåg att glädas åt, bara jag går till brevlådan.
   Mossmattor vet jag allt om - mjukt skönt och slitstarkt!
   Tyvärr har jag även erfarenhet av sönderkörda och leriga vägar (snacka om att sjunka ned till vaden!
   Margaretha

   Radera
 3. Håller helt med dig om att en grön jul inte alls är dum. Fast vi skulle behöva snö eftersom stora delar av Kalifornien får sitt dricksvatten just från snötäcket i bergen. Njut du av den gröna vintern. Det gör jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Ja, jag njuter för fullt! Inte bara åt grönskan, jag är evigt tacksam över plusgraderna!
   Här har jag inte hört något om läget i vattenmagasinen - de har ju snö i norr, så kanske klarar det sig.
   Margaretha

   Radera