lördag 23 juni 2012

Också en fråga

Det gäller att vara hel och ren inunder
utifallatt


”Vad skulle ni göra om reseråren gick ur era underbyxor mitt på Stureplan?” frågade en av killarna i klassen några av oss på en rast.
Han hade dagen dessförinnan sett en kvinna, bara kliva ur sina underbyxor och gå vidare, som om inget hade hänt.

Ännu ett minne som kommer upp till ytan, med anledning av Anne-Maries stövelprat — och kanske förklarar en del underkjolar jag sett på sta’n. Däremot förklarar det inte hur en BH kan fladdra från ett träd i Humlegården.

4 kommentarer:

 1. Haha, och jag som inatt drömde att trosorna hasade ner till fotknölarna. Dock drog jag upp dem igen men hann där, mittemellan drömsömnen och vaket medvetande, undra vad denna drömm i hela fridens namn betyder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa,
   Tankeöverföring kanske.
   Jag har tänkt så mycket på dig - men har så lite datortid.
   Margaretha
   som kommer att
   höra av sig

   Radera
 2. Det hände min mor en julskyltningssöndag när jag var liten på Gustav Adolfs Torg i Malmö. Jag minns inte händelsen men har hört mor berätta hur hon ställde sig med benen i kors och befallde far att skaffa en taxi på momangen.Det lär ha tagit en stund innan han fattade att hon menade allvar eftersom taxi normalt inte rymdes i familjens budget. Det var inte ens resår i hennes trosor utan en pytteliten knapp i sidan och tyget var nån slags slinkigt men tungt konstsilke. Jag minns några par, skära med små rosor på.

  SvaraRadera
 3. Olgakatt,
  Jag har nog en del ärvda under- och nattkläder i den kvaliteten, de rinner av en förfärande lätt.
  Det lär ha hänt en släkting att hon kände att underkjolen var på glid, när hon stod på järnvägsstationen tillsammans med sin stora familj. En av männen tog genast befälet och sa' "bilda ring, bilda ring", vilket familjen gjorde.
  Margaretha

  SvaraRadera