måndag 28 september 2009

Önskelista

Jag vet inte riktigt hur det gick till – men i kommentarerna på ett tidigare inlägg kom tanken upp att vi kunde önska musik i Önska i P2. Det kom genast kommentarer och mejl från både bloggare och icke-bloggare som vill vara med och önska.
Jag föreslår att de som vill önska musik lämnar en kommentar så kan vi sammanställa en lista som Anne skickar in. Tagen med överrumpling, Anne? Men jag tror det var du som började, så jag tänkte lassa över det på dig!
Annkatrin är den ända som varit specifik i sin önskning och sagt att hon vill höra Rita Streich sjunga. Genast förflyttades jag hundra år (nästan) bakåt i tiden – men om de minnena skriver jag en annan gång.

13 kommentarer:

  1. Oj, så svårt! Jag kan Komma på minst tio stycken. Men att baara välja ett! Måste tänka lite till.
    kram

    SvaraRadera
  2. nej men! jag är inte alls anonym!
    mette

    SvaraRadera
  3. Säger som någon annan (Anne?) att du har skrivit om flera kopositörer som jag inte känner till och jag vill gärna höra någon av dom. Ska läsa lite i dein blogg och återkomma. Någon som heter Titz?

    SvaraRadera
  4. Överrumplad, JA!
    Men ok, men jag har ingen dator så jag måste vänta tills jag är hos min syster, eller på biblo eller hos någon annan med dator.
    Anne

    SvaraRadera
  5. Tack Anne,
    Just nu känns det oöverstigligt att ta' itu med något nytt.
    Det här är det ju ingen brådska med. Jag underviker datorn så mycket jag kan - det som inte syns finns inte, eh? Men får jag överskott av energi så lägger jag ut en lista på vad som kommit in.
    Margaretha
    som just nu lyssnar på Händel

    SvaraRadera
  6. Åh... En stråkkonsert av Brahms... Om jag bara kunde komma på vilken. Den är livet, hjärtat, själen... Allting! Jag får grunna!!!

    SvaraRadera
  7. Får man inte önska mer än en bit? Först tänkte jag önska nån du skrivit om, men jag blev oxå nyfiken på glasharminika, glasspel och theremin. Eller kanske såg....... Jag ska fundera.
    love,
    Q

    SvaraRadera
  8. Mira,
    Ah, Brahms är fantastisk - men jag vet inte vilket stycke du menar. Hoppas du kommer på det!
    Q,
    Du kan välja hur många du vill - det är ju till slut programledarna som väljer. Några alternativ kan väl inte skada.
    Jag har också problem med att välja - måste plocka päron nu, men när jag skär dem senare så ska jag fortsätta att grunna på vilka av alla favoriter jag ska välja.

    Margaretha

    SvaraRadera
  9. När jag läser Miras kommentar kommer jag att tänka på ett stycke av Brahms som användes som filmmusik i en väldigt gripande fransk film, inspelad någon gång på 60-talet tror jag. Svart/vit var den i alla fall. Kan ha varit 50-tal.
    Sextuor à cordes n° 1 en Si majeur, op.18 av Brahms.
    För mig är den musiken livet, hjärtat, själen...
    Kan det vara den Mira tänker på?

    SvaraRadera
  10. Christina,
    Vi får väl höra vad Mira säger. Har just satt mig, men när jag så småningom orkar resa mig ska jag titta om jag råkar ha det stycket - det ringer inga klockor...
    Margaretha

    SvaraRadera
  11. Det är ett väldigt vackert stycke.
    Jag hittade den här inspelningen på youtube
    http://www.youtube.com/watch?v=Hz9qcuAkvRw

    SvaraRadera
  12. Nu har jag googlat och filmen heter "Les Amants" av Louis Malles. Jeanne Moreau spelar en av de älskande, och det är mycket riktigt detta stycke av Brahms som spelas i filmen.
    1958 kom den, filmen alltså.

    SvaraRadera
  13. Tack Christina,
    Jag har inte hunnit lyssna än - men jag är nästan på väg dit. Jag är ju ingen film människa, så det här skulle jag aldrig fått veta om du inte berättat.
    Margaretha

    SvaraRadera