lördag 18 juli 2020

Sommarmorgon

Det är inte mycket som går upp emot att ta sin frukost och vandra ut till lämplig sittplats i trädgården — också en mulen dag som i dag, med relativt hög luftfuktighet.
De flesta fåglarna har slutat sjunga, bara några enträgna duvor hörs koande från skogen, och så har jag ju den lilla rödhaken som alltid håller mig sällskap allt under det att den tjattrar.

 Breakfast-Time (1887)
Hanna Pauli  

Nej, jag har inte något faktotum, så den här sortens frukostbord ses alltmer sällan här.

"Breakfast in the Garden" 
Frederick Carl Frieseke

Lite mer åt det här hållet har jag det, även om jag får erkänna att min frukostklädsel inte kan mäta mig med den här damens — dessutom misstänker jag att Friesekes hushåll höll sig med ett par pigor.
Lördagar är den dag i veckan då jag har bestämt mig för att aldrig ha dåligt samvete  varken för att jag vadar i dammtussar eller knappt tar mig fram i den överdådiga vegetationen runt huset.
Efter en lång samvaro med Gutenberg, beger jag mig ut i sagda vegetation för att plocka vinbär till lunchen  jag kommer tillbaka med hallon, både tama och vilda, somliga stora som tomteluvor andra minimala. Men goda är de allesammans.
Jag trasslar in mig i de av regnet nedslagna lupinerna. På en lupinstjälk sitter en rejäl larv, av en sort jag aldrig sett tidigare. Det är svårt att leta efter saker på nätet, när man inte vet vad man ska söka på, så jag är glad när jag i en av mina böcker hittar en bild på en likadan larv.
Den här ekspinnaren har jag snott
på nätet, men just nu har jag tappat
bort adressen dit.

Tallspinnare tror jag att det är, men jag hittar inga bra bilder på nätet av sådana, däremot finns det bilder av ekspinnare som ser nästan likadan ut. Men eftersom vi har ont om ekar här så gissar jag att den kommer från någon av de tallar som inte älgarna lyckats utrota.
Den röker inte vattenpipa, men påminner starkt om larven som ger Alice goda råd.
John Tenniel
 

3 kommentarer:

 1. Mitt frukostbord är nog lite mer påvert - liksom frukostklädseln.

  SvaraRadera
 2. Förresten noterade jag redan häromdagen att det är så tyst i träden. Funderade på om batterierna var slut i hörapparaterna, men maken hörde inget heller. Har de redan flyttat? Och vad gör stannfåglarna? Ute i skogen, har jag läst, men vår stuga ligger ju mitt i skogen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad,
   Det är nog tur att varken fotografer eller konstnärer smyger runt i buskarna för att få en bild av mig i frukostutstyrsel drickandes te och äta samma sorts mackor varje dag.
   Det skulle inte vara till min fördel!

   Fågelsången ta'r alltid slut i midsommartid när de inte behöver imponera på presumtiva partners. Vad de gör när ungarna är utflugna vet jag inte - kanske flyger de bara runt och njuter av sin nyvunna frihet.
   Margaretha

   Radera