lördag 25 juli 2020

Lördag med Gutenberg

FORE! THE AMERICAN GIRL TO ALL THE WORLD.

Skulle tro att de flesta av er någon gång mött "a Gibson Girl" - även om ni inte är medvetna om det.  Charles Dana Gibson var en produktiv, och uppskattad illustratör, som sålde sin första illustration till Life magazine, när han var 19 år. Efter 1918 avtog intresset för hans "Gibsonflickor" och han började måla i olja, men det är främst som "pen-and-ink" konstnär som han är ihågkommen.
I dag hittar jag tre böcker med hans teckningar hos Gutenberg, men jag ser att det finns fler, både hos Gutenberg och Internet archive.


PICTURESQUE AMERICA. ANYWHERE ALONG THE COAST.

A NORTHEASTER. SOME LOOK WELL IN IT.

THE CABLE CAR.Outside Morley’s


Hyde Park Corner

 Patiently ListeningTO A BIG AMERICAN GIRL.

AT A COMEDY.

IN DAYS TO COME THE CHURCHES MAY BE FULLERA CHILD OF FORTUNE.
He: I came within an ace of running over a lady this morning when I was on my wheel.
“That was lucky.“
“Wasn’t it? It was only the other day that I had it freshly enameled.“


2 kommentarer:

 1. Skicklig tecknare!

  Är en Northeaster samma som vår sydväst, månne?

  Cykelincidenten påminner mig om när jag blev påkörd och kullvräkt av en man på cykel. Hans skosnöre hade trasslat in sig i något drivhjul och cykeln tvärstannade så att han föll över mig med cykel och allt. Jag och min cykel blev rätt illa åtgångna, men mannen satt på cykelbanan och vaggade av och an och klagade: "Mitt nav, mitt nav, det är förstört!"

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Ja, han kunde teckna!
  Nej, sydväst heter detsamma på engelska: southwest eller sou'-wester - stavningen varierar. Nordvästan syftar på en osedvanligt hård vind.

  Man säger märkliga saker (och ofta roliga) när man är i chock. Minns en gång när vi var mycket nära att bli påkörda av en långtradare, mors första reaktion var att det var då för väl att tårtan, som hon hade i knäet, klarade sig.
  Margaretha

  SvaraRadera