söndag 7 juni 2020

Söndag med Gutenberg


 För 15 cent kunde man 1969 köpa "Apples in Appealing Ways, från Home and Garden Bulletin No. 161. Här går man igenom de vanligaste äppelsorterna och vad de passar bäst till. Alla sorterna finns nog inte här, men många hör till de de tåliga beresta  sorterna som vi hittar i storköpens fruktbingar.
Jonathan, one of many popular varieties that can liven up your 
general cooking, gives this cobbler a flavor boost.

Så följer en del recept, vad man tycker om dem är väl en fråga om matvanor och preferenser. Kanske kommer jag att prova något av dem när äppelsäsongen är över oss — men en mjuk kaka med nio ägg, som ska räcka till nio personer, kommer jag inte att baka!


 Och så ännu ett häfte, Star Book No. 232: Novelties and Things, i samma serie som det jag skrev om för ett par veckor sedan  men med ännu läskigare handarbeten att slösa tid och garn på  ja, det är faktiskt möjligt.
Hur många av er behöver ett överdrag till er "whisk broom"? jag är inte ens säker på vad det är för slags "visp-borste". Merriam Webster säger att det är "a small broom with a short handle used especially for light cleaning or as a clothes brush ", känske är det vad vi i vår familj kallar bordsborste  en liten borste med medföljande skyffel, så man ska kunna sopa smulorna från bordet, jag kan inte minnas när jag använde den sist. Men den är nog bortåt hundra år gammal, och rätt piffig att titta på  ett "whisk cover" vore en förolämpning mot den.

 Men det ska bli värre, för vad sägs om en virkad byxdress?


 Och nog behöver du en dörrstopp, frågan är om den måste se ut som en jultomte  perfekt julklapp till någon med mycket humor (eller en ovän). En burk att ställa sina pennor i är ju rätt användbar, men nog kan jag komma på en mängd snyggare burkar än den här.
Jag har sett en hel del tåvärmare av det här slaget i tidskrifter från 70-talet, så låt oss säga att man visste inte bättre för 40 eller 50 år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar