torsdag 16 mars 2017

Tänker du skaffa valp?

Fem valpar på mattan,
Edvard Munch, 1919-21

Den första tiden med valp, kan ju vara rätt krävande, så kanske vore det idé att emigrera till Skottland. Det vill säga om du kan få arbete hos bryggeriet BrewDog. Deras anställda får nämligen en veckas betald ledighet när de skaffar valp. Detta läser jag i en liten tidningsnotis, men har naturligtvis ingen aning om vilken slags sanning det är. Det framgår inte heller om det finns möjlighet att "vava" (vård av valp, som väl borde heta vova).

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grammatiken blev underkänd på den kommentaren. Jag skulle säga att det låter fint med en vecka valpledigt men att det nog funkar bättre att jobba i Sverige med den långa lagstadgade semestern om man inte vill lämna valpen ensam den första tiden. Och sen tänkte jag på den brutalt stora kulturskillnaden mellan USA och Sverige där amerikanska valpar lämnas ensamma nästan från dag 1 eftersom det helt enkelt inte finns semestertid att ta för sånt här.

   Radera
  2. Annika,
   Ur djurskyddssynpunkt är nog Sverige bättre än många andra länder.
   Jag har ondgjort mig många gånger, över hur hundar i Staterna lämnas åt sig själva - bygger man en lång "dog run" så tycks man tycka att man gjort sitt.
   Och de använder uppfostringsmetoder som vi skippade för femtio år sedan. Min kompis mamma doppade sin valps nos i avföringen, när det hände en olycka inomhus!
   Jo, jag vet att det finns fantastiska grupper, och enskilda, som gör fantastiska insatser för försummade djur - men när så många inte sköter sina djur, så räcker de inte alltid till.
   Margaretha

   Radera