torsdag 2 mars 2017

Någon som minns

Ulla-Britt Fridh-Gabrielsson 
9 december 1929-27 oktober 1993

Ulla-Bella?


Det är nätt och jämt att jag gör — förmodligen därför att jag aldrig varit intresserad av populärmusik. Men när jag skrev gårdagens inlägg, mindes jag plötsligt en skämt från min barndom: "vilken tur att Ulla-Bella inte är gift med Harry Belafonte — man kan ju inte heta Ulla-Bella Belafonte!"
Vilket visar att på den tiden var det högst ovanligt att en kvinna inte tog sin makes efternamn. För min personliga del minns jag att första gången jag hörde skämtet, hade jag ingen aning om vilka dessa båda figurer var — vilket betraktades som efterblivet av mina kamrater! Så det är kanske inte så underlig att jag aldrig saknat henne — fast jag minns faktiskt den här sången lite vagt, liksom jag (nu när jag friskat upp minnet på nätet) minns att hon sjöng Anders och Britta tillsammans med Qwe Thörnqvist.
Och på tal om Owe, förekom nästa sång på roliga timmen ibland.

2 kommentarer:

 1. Kul att höra dessa låtar igen, det var länge sen sist. Jag har inte tänkt på Ulla-Bella på många år, och jag har aldrig hört namnvitsen!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gun-Britt,
   Det lustiga var att jag hörde henne på radion, bara någon dag efter det att jag skrivit det här. Kanske hade jag inte reagerat om jag inte läst om henne dessförinnan.
   Margaretha

   Radera