måndag 31 maj 2010

Nödlandning

Först tyckte jag att det var ett stort fjolårslöv, som hade fastnat i spireahäcken. Lustigt att det hade samma form som en fågel — men det var ju det det var. En stackars tornseglare hade kraschlandat långt ner i häcken, och klamrade sig förtvivlat kvar på en kvist. Jag blev tvungen att klippa loss kvisten för att kunna flytta haveristen till ett högre beläget ställe. Det är inte helt enkelt att klättra uppför en lodrät brandstege med en fågel i ena handen — men jag lyckades och kunde lägga den ifrån mig, rättvänd, i hörnet av verandataket.
Där låg den i gott och väl en timme, och hämtade sig förhoppningsvis så pass att den kunde flyga runt huset till sin egen lägenhet.


6 kommentarer:

 1. Hoppas den klarar sig! Dom gör verkligen halsbrytande luftkonster alldeles över huvudet på en ibland, speciellt när insekterna håller sig på låg nivå.
  mvh R

  SvaraRadera
 2. Där gjorde du veckans stora insats!
  Nu kan du lägga dig ner under skottkärran med Åskar och vila ut.
  Karin

  SvaraRadera
 3. Dagens Hjältinna! :)
  (Märkligt ändå, med fåglar som inte kan lyfta från marken...)

  SvaraRadera
 4. Avvaktar vidare rapporter om hälsotillståndet hos patienten efter räddningsaktionen!
  Medalj till räddaren!

  SvaraRadera
 5. Hurra för din insats!!!

  SvaraRadera
 6. Så kan jag äntligen komma ut på nätet igen - jag hann inte mycket mer än lägga ut det här inlägget så "blev jag isolerad från stora världen", för det är nästan så det känns när man inte kan koppla upp sig.
  Så jag hade gott om tid att ligga under skottkärran i går. Tack och lov hade Åskar redan gått in och lagt sig, så räddningsaktionen kunde utföras utan inblandning från hans sida.
  Det är alltid svårt att veta om man ska lägga sig i eller inte, men jag hoppas att jag gjorde rätt - hur det gick se'n lär jag aldrig få reda på.
  Margaretha
  som strax ska lämna skuggan för att göra en insats för hus och hem

  SvaraRadera