onsdag 19 maj 2010

Gräsligt teknisk


Som många redan vet ligger min verkstad inte långt ifrån bostaden. Till skillnad från den stora och ku-perade tomten där jag bor, är verkstadens tomt en drygt 2000 m² pannkaka, vilket gör att det går utmärkt att klippa gräset med en åkklippare.
Förra sommaren var varken jag eller klipparen vid tillräckligt god vigör för att sköta klippningen. Men nu är klipparen nyservad och jag tänkte att det var bäst att ge sig på den vildvuxna prärien innan det kommer för mycket nytt gräs.
Efter ett varv på gräsmattan dör klipparen – vis-serligen dör den på den sidan av huset där utsikten är vackrast, men det är knappast någon tröst.
Trädgårdstjänst har lunchstängt mellan tolv och ett, och det fattas bara några minuter i lunchstängning. Rusar in i huset för att leta rätt på telefonnumret till firman – finns ingenstans. När klockan slagit lunch, bestämmer jag mig för att gå hem och ha det skönt i en timme och se'n ringa och be om hjälp.
Halvvägs hem inser jag att förmodligen var det inget värre än att bensinen var slut. Vilken tur att jag inte hann ringa och be om hjälp!
Min avancerade tekniska slutsats visade sig vara korrekt – bensinen var slut – och jag kunde avsluta klippningen. Eller rättare sagt nästan avsluta klippningen, jag har ett par kvadratmeter kvar att klippa, bensinen tog nämligen slut igen, och nu måste jag fara och köpa mer innan jag kan klippa mer.

6 kommentarer:

 1. Skönt att det bara var bränslet som var slut:D.
  Tänk så ofta det ändå händer att man tror att maskiner av olika slag är kaputt av någon orsak, ända tills man kommer ihåg att lägga kontakten i väggen.
  Då blir det nästan fest.
  Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  En verklig lättnad när man kan fixa saker själv med ett enkelt handgrepp. Det gäller att tänka till innan man ringer efter hjälp - jag trodde spisen hade gått sönder när det bara var en säkring som gått. Det blev ett dyrt byte av en säkring!!! Dessutom kände jag mig så dum.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. En enda gång har jag kört slut på bensin i bilen utan att ha reservdunk med. Men jag rullade på frihjul in på en mack och stannade precis vid pumpen. Maken som just kommit igång att skälla på slarvet blev tvärtyst.
  Ibland har man mer tur än man förtjänar!

  SvaraRadera
 4. Olgakatt,
  Naturligtvis har vi gjort oss förtjänta av den tur som ramlar över oss!
  Jag gjorde samma konsstycke som du en gång, men då var det inte slut på bensinen, utan en vajer till gaspedalen hade gått av (det var nog länge se'n man hade vajrar där?)
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. He he, ler igenkännande ;) På vår klippare så måste man vrida om ett reglage så att bränslet får fritt fram när man startar, det glömmer jag ibland...och då blir det precis så här.
  Vilken tur att du kom på vad som fattades innan du hann ringa ;)

  SvaraRadera
 6. Chris,
  Saker som man först måste sätta på och se'n komma ihåg att stänga av, är ett elände! Skulle kanske skaffa får.
  Ja, det hade varit FÖR pinsamt att påstå att de slarvat med servicen, när bensinen var slut!
  Margaretha

  SvaraRadera