onsdag 5 maj 2010

Berta vilar ut

och jag gör henne sällskap.

Det finns inget som lyfter livsandarna som en trevlig försändelse i brevlådan. Särskilt på den sortens dagar som man gott skulle kunna klara sig utan.


Tyvärr är det för kyligt för att vila ute, som jag hade tänkt mig, men den blå fåtöljen duger gott. Här sitter jag och studerar "östergetska" — det målet som talas på Östergeta. En del ord är de samma eller liknar de jag hört i andra dialekter — andra betraktar jag som rikssvenska, om än ålderdomliga.
.
Snavade nyligen över något som heter "the world's healthiest foods" — och det är inte en vegetarisk sida — det lilla jag sett av den tycker jag verkar intressant, så om du liksom jag ibland våndas över vad du ska laga för mat, gör ett besök där. Visserligen kommer det upp ett fiskrecept, när jag klickar på en kikärtssallad men jag hittade salladen när jag skrev in 5-Minute Greek Garbanzo Bean Salad i sökrutan vilket påminde mig om att jag hade kikärtor i frysen så jag gjorde något liknande till dagens quiche.

4 kommentarer:

 1. Så kul, försändelserna vinkade säkert åt varandra när de möttes över havet. Skönt att Berta har anlänt i någorlunda bra skick!
  Ha det gott!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Tänker på dig!
  kram från mette

  SvaraRadera
 3. Karin,
  Jag är säker på att de möttes över "min ö"!
  Berta har hämtat sig helt nu!

  Mette och Q,
  Tack!

  kram,
  M

  SvaraRadera