onsdag 24 december 2008

Julafton

0
En blek vintersol förgyllde denna sköna dag.

Här sitter jag och vet inte med vilken bokhög jag ska börja — så jag börjar inte utan njuter av brasan och Haydn.

0
Kanske ägnar jag mig åt "Mary Cassatt: A Life" av Nancy Mowll Mathews en stund innan vi gör natt. Den är illustrerad med många gamla foton som naturligtvis är svart vita — men även de få målningarna som finns med är svart vita, vilket kanske är lite synd. Å andra sidan finns det gott om hennes målningar på nätet.
0
Som jag misstänkte fick jag lite problem att hitta tillräckligt kraftiga grenar att hänga de tunga äpplena på men tack vare att det är en klassisk svensk gran med glest mellan grenvarven så fungerar det.
Stjärnan till vänster i bild är inte en pepparkaka utan en kaneldoftande stjärna som trots att jag gjorde den för två år sedan fortfarande doftar. Lite sent påtänkt att göra dem nu om man vill ha dem i granen. Men vill någon prova så blanda kanel och äppelmos till en tjock deg som kan kavlas ut. Använd kakmått till att ta' ut figurer, gör ett hål i dem och låt "kakorna" torka. Se'n är det bara att hänga upp och låta väldoften sprid sig i huset. (Förutsatt att man gillar doften av kanel!)

1 kommentar:

  1. Vi har just läst boken både Eva och jag. Tack för tipset!

    SvaraRadera