måndag 10 april 2023

Dags att vårstäda


iförd moderiktiga kläder.Denna högst användbara information hittar jag i ett maj-nummer av Svenska Journalen från 1932.”Den sedan några år så populära överdragsrocken har på sista tiden i viss mån — det vill säga, när den varma årstiden nalkas — fått ge vika för den vanliga enkla bomullsklänningen. Överdragsrocken är visserligen mycket praktisk men kanhända blir det både varmt och obekvämt med dubbla plagg.

Den moderna arbetsklänningen vilken likaväl kan tjänstgöra som sommarklänning, är lätt sval och behaglig.  En arbetsklänning måste ofta tvättad, varför man till material får välja starka, oömma och framför allt tvättäkta tyger.”

2 kommentarer:

  1. Ack, varför har jag ingen modern arbetsklänning, nu när det kanske börjar bli för varmt för överdragsrock över vinterkläderna? En brist i min garderob, som jag ska försöka åtgärda. Undrar bara var man kan köpa dessa praktiska klänningar i hemarbetet.

    SvaraRadera
  2. Karin,
    Hade vi varit med för 91 år sedan, hade vi kunnat beställa mönster för 25 öre. Klänningen till vänster i storlek 42 och 46. Den har hålsöm på livet, så det gäller att starta i tid. Den andra klänningen som sys i blommigt bomullstyg finns i storlek 42 och 44. Du får hålla till godo med städrockar tills du hinner få klänningarna färdiga.
    Margaretha

    SvaraRadera