torsdag 27 augusti 2020

Ute och cyklar

 

Tyvärr är klippet inte daterat, men det verkar ju vara en krutgumma. Grunnar på om bilden är retuscherad, cykeln ser inte ut att ha ett stödhjul — så där måste ha funnits en stödmänniska. Inte ens en krutgumma torde kunna sitta blick stilla på en tvåhjuling tillräckligt länge för att få en skarp bild.

8 kommentarer:

 1. Väldigt modern cykel - till en kvinna med 1800-talsklädsel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad
   Låt säga att tanten var född 1819 - då var hon 94 år 1913 - då såg tanterna ut ungefär som gumman på bilden - och cyklarna såg mer ut som normala cyklar.
   Margaretha

   Radera
 2. 94-åring som cyklar! Ja, det är tufft! Har du läst boken "De ovanliga" av Åke Mokvist? Där finns det en berättelse om en gammal dam som bor i skogen och som tar sig överallt på cykel. Någon gång när det är riktigt dåligt väder och hon har cyklat en timme in till stan så erbjuder pastorn henne husrum för natten så hon ska slippa vara ute i det stormiga vädret. Hon tackar glatt ja men säger att hon måste ut en stund först. Kommer tillbaka två timmar senare och har då cyklat hem i ovädret och hämtat sitt nattlinne ... ;). Verkligen en fin bok som jag minns den (den ligger nog också i förrådet i Colorado).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika,
   Ja, det är tufft - men inte helt ovanligt.Nej jag har inte läst Mokvists bok, men googlade på den, och ser att den går att få tag på - och att det finns en del två, där han presenterar några jag kände.
   Låter läsvärda!
   Margaretha

   Radera
 3. Föredömlig dam. Det är nog bra för balansträningen att fortsätta cykla så länge man kan, skulle jag tro.

  Det verkar ha hänt något med fotografiet, ja. Kan det vara så att framhjulet är lite retuscherat? Det kanske var fast förankrat i ett stadigt cykelställ? Eller hölls i ett stadigt grepp av någon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Visst ser det lite skumt ut - långt innan man fick datorer, så lurades man med bilder. Togs bilden hos fotografen, kanske cykeln satt fast på golvet. Cyklar var ju statusprylar, så vem ville inte fotograferas med en cykel.
   Tror jag väljer att träna min balans (vilket behövs) på ett mindre vådligt vis.
   Margaretha

   Radera
 4. En stödmänniska, eller kanske ett stödhjul skulle jag behövt när jag ramlade omkull vid avstigandet här om dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena,
   Eller en motionscykel kanske - de är väl rätt så stadiga?
   Hoppas att du inte gjorde dig illa!
   Margaretha

   Radera