lördag 1 augusti 2020

Augustihatt


Jag får tillstå att jag är lite osäker på hur jag ska få till den här hatten  paraply och portmonnä är inga problem att få till, men vad i all världen ska man ha på bakhuvudet? Hon bär ju pincené, så jag grunnar på alla attiralj ska börja på p  men örhänget och det hon bär på skulten vet jag sannerligen inte vad det är.

8 kommentarer:

 1. Paket? Annars ser det nästan ut som en transistorradio, men det passar inte tidsmässigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad,
   Ja, nåt paketaktigt ser det ut som - jag kommer att tänka på militärutrustning - inte för jag vet något om det militära... vi får nog leva i ovisshet är jag rädd.
   Margaretha

   Radera
 2. Örhängen kan vara en patron av något slag och bakhuvudgrejen kanske är en putell? Mycket egenartad utstyrsel ... Jag upphör aldrig att förundras över allt du hittar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Ska vi hålla oss till p-teorin, så blir det svårt att passa in putell, om vi ska hålla oss till engelska. Jag kan som sagt inte det minsta lilla om krigiska pryttlar, så vi kan väl klämma till med patronörhängen - jag var annars inne på på någon slags (vissel)pipa.
   Man kan hitta allt (utom just det man söker) på nätet - det är lätt att gå vilse där.
   Margaretha

   Radera
 3. Jag kan inte heller räkna ut vad hon har på huvudet, men det ser obekvämt ut!
  Så skönt att du fortfarande kan blogga, jag var rädd att du skulle bli tvungen att sluta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siv,
   Vad det än är, där på bakhuvudet, så måste det vara ohyggligt obekvämt att balansera på det. Kanske ger det en bra hållning.

   Nopp, jag kan fortfarande inte blogga, det som kommer upp nu är sådan jag lagt in i förväg.
   Korta stunder ser det ut som det ska, men den lyckan är kortvarig.
   Margaretha

   Radera
 4. Örhänget tycker jag ser ut som en patron från ett gevär iallafall. Paketet på huvudet är lite svårare - vet man när bilden är från? Är det en suffragett? Det kunde ju hjälpa med lite kontext.

  Jag hade inte noterat att du har problem med . . . bloggen? Hoppas det löser sig!

  SvaraRadera
 5. Annika,
  Jag tror dig på ditt ord, om du säger att de ser ut som patroner - jag har bara sett leksaksditon, när vi var fyra eller fem år visade en lekkamrat stolt upp ett patronbälte. Är inte säker på att jag kan lita på den minnesbilden.
  Tittade igen på bilden och ordet plunta kom för mig, när jag skärskådade paket på hennes bakhuvud - det heter visserligen pocket flask på engelska, men finns det inte att annat ord så grunnar jag på hur stora fickor man ska ha för att få med sig flickan huvudbonad. 
  Dessutom säger lexikonet att plunta även betyder pocket pistol. Alltid lär man sig något nytt!
  Och nej, det finns inte ens en konstnär angiven - bara att det är en tysk bild, kanske var det en tidningsillustration i något satiriskt organ.

  Jo, blogger strular, kommer inte in på någon av mina bloggar - har och på några andra kommer jag till själva bloggen, men inte vidare, så jag kan inte göra några inlägg. På andra bloggar kommer jag inte ens till bloggen - och jag har ingen aning om hur jag ska göra, eller vart jag kan vända mig.
  Margaretha

  SvaraRadera