onsdag 17 januari 2018

Grattis Nevil!

Nevil Shute Norway 
 17 januari 1899 - 12 januari 1960

Ännu en tämligen bortglömd författare, som fortfarande förtjänar att läsas. Tjugo av hans böcker finns att läsa hos fadedpage, och de räcker nog en bra stund, till att börja med. Vill du hellre äga böckerna så har både adlibris och bokus en hel del av dem. Jag vet att "Pied Piper" finns översatt till svenska ("Mannen med sälgpiporna"), men hur det är man hans övriga produktion vet jag inte. Då, för länge sedan, när jag läste den tyckte jag mycket om den, liksom jag tyckte mycket om "Trustee from the Toolroom".

4 kommentarer:

 1. rolig påminnelse om en favorit! jag gjorde ett specialarbete om honom i skolan. då hade jag nyss läst trustee from the toolroom som jag tyckte så mycket om att jag ville veta allt om honom. vet inte vart mina böcker tagit vägen, men är jätteglad att så många finns på nätet.
  hoppas ni har det varmare än vi har det här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Debbie,
   Kul att du är så insatt - det är inte jag. Vet bara att jag gillar de få av hans böcker jag läst.
   Inte så värst kallt här, men sö upp till knäna.
   Margaretha

   Radera
 2. Åh ja, han hade jag så när glömt bort. Men när jag tittar i bokhyllan står On the Beach där. Gick inte Fem svarta höns som TV -serie för bra länge sen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena,
   Det är inte gott att minnas författare som det aldrig talas och skrivs om.
   Jag har inte läst "On the Beach", men ser att den finns på nätet. Fast när jag läser om den, verkar den inte så lockande.
   Margaretha

   Radera