torsdag 29 augusti 2013

Mer bilder


 Ännu en dålig bild, men en fin komposition – utan den snöbollskastande flickan skulle den ha varit urtråkig. Den ser ut ungefär som ett bokomslag till ”Flickornas julbok”. 


Jag har ju visat en liknande bild, för några år sedan – nu har jag suttit en lång stund och jämfört dem, och tror inte att de är tagna vid samma tillfälle.


4 kommentarer:

 1. Så eleganta de var när de skidade.

  Karin, nymornad med rufsigt hår.
  Inte alls särskilt elegant för tillfället

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godmorgon Karin,
   Elegant är jag ytterst sällan - inte ens när jag inte är nymornad.
   Margaretha
   som funderar,
   men bara funderar,
   på att göra nytta

   Radera
 2. Underbara bilder! Det var stil på skidåkandet förr i tiden. Dessutom krävde de där tunga träskidorna och bindningarna med läderremmar (ser det ut som) mycket mer styrka och skicklighet i spåret än dagens utrustning. Och visst är det snöbollskastaren som gör bilden, även om det hade varit fin utan henne också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Skidåkningen var nog lite mer av socialt umgänge, på den tiden. Man skavde inte runt i ett spår med tidtagarur om halsen.
   Dagens skidor går väl inte att jämföra med med de gamla hickoryskidorna jag gick på tur med i många år - fast läderremmar hade jag inte! Jo, förresten, mina första skidor (när jag gick på barnkrubban) hade bara en läderhälla, som man stack in foten i - och varje gång jag ramlade, for skidorna iväg på egen tur.
   Margaretha
   som tycker
   det är roligare
   med snöskor

   Radera