tisdag 13 augusti 2013

Jag lever farligt

 Jag gillar nämligen inte kaffe — ja, jag tycker direkt illa om kaffe, kan inte ens pina i mig ett par klunkar för att vara artig.  Här på landet finns det fortfarande folk som inte har något annan dryck att bjuda på, och de ojar sig om man ber om ett glas vatten. Te är en dryck som de ser på med misstänksamhet — det anses vara en snobbig överklassdryck.
Varför är det då så farligt att inte dricka kaffe — jo, jag läser att personer som dricker mellan två och fyra koppar kaffe per dag löper 50% mindre risk att begå självmord, än icke drinkare, eller de som dricker mindre än så. Men dricker man mer, ökar risken att bli deprimerad. Lagom är bäst!
Eftersom jag kommit så här långt i livet utan att ens ha kommit på tanken att gå händelserna i förväg, har jag inga som helst planer på att börja pina i mig kaffe nu. I all synnerhet, som det skulle kunna leda till att jag kommer att se ut så här.
Morning Coffee Nude Male
K. Kobylecka

4 kommentarer:

 1. Jag tror att både du och jag har en annan riskfaktor - för att vara riktigt frisk ska man ju enligt viss vetenskap inta en viss liten mängd alkohol. Men du är värre ute än jag; jag dricker åtminstone några koppar kaffe per dag! Kanske du kunde klara dig bättre om du åt en bit av Pettas svartbröd dagligen, det innehåller nämligen en skvätt kaffe!

  SvaraRadera
 2. Olgakatt,
  Men visst ger det livet en krydda, detta att leva så farligt som vi gör!
  Jag är så grätten att jag tycker att både kaffe och alkohol (även i små mängder) förstör bakverk och efterrätter - så svartbrödet får allt vara.
  Margaretha
  som äter
  blåa druvor

  SvaraRadera
 3. "Ät vitaminer barn, medan det är nyttigt!" brukade min pappa säga när vi var små. Nu får man väl säga samma sak om kaffe. Det sade man inte på femtiotalet: "Kaffe i små doser medför svettningar och härtklappning. Kaffe i stora doser medför hjärtförlamning och död!" *

  *Sa en frisksportartyp i Edith Unnerstads Kastrullresan. Lasses svar blev: "Men vi dricker varken i små eller stora doser, vi dricker ur plastmuggar från EPA."

  SvaraRadera
 4. Karin,
  Edith Unnerstad tål omläsning - tycker nog att hon oförtjänt blivt satt på undantag.

  Det är inte alltid så enkelt att hänga med i svängarna om vad som är hälsobringande - och när det blir livsfarligt. Sunt förnuft rekommenderas.
  Margaretha

  SvaraRadera