torsdag 28 mars 2013

Pedanten och slarvern

The Pharmacist
Norman Rockwell

Vårt apotek tycks ha fått permanent personal, efter en lång tid av  tillfälligt folk. Två gossar som komplettera varandra. Pedanten, ser ut som jag tänker mig den numera utdöde pillertrillaren, förbindlig, lågmäld och extremt långsam. Slavern (som tack och lov nu har slutat tugga tuggummi) hälsar på dig som du var en sedan många år försvunnen barndomsvän, suckar och stönar, rycker på axlarna viftar med armarna och blir under stundom rätt högljudd.
Pedanten viker etiketterna och passar in dem, på förpackningen, med millimeterprecision, innan han efter noggrant övervägande har bestämt sig för var de ska sitta. Även om ett papper ska slängas, viker han prydligt ihop det. ih Slarvern pratar glatt medan han klistrar på etiketterna, på den sidan som råkar vara upp — en gång lyckades han få sitt finger under etiketten. Sådant som ska slängas knölas ihop till en skrynklig boll, som kanske hamnar i papperskorgen.
I går hade pedanten problem med att finna mina mediciner, datorn påstod att det skulle finnas tre förpackningar, men det var tomt i lådan. Efter att metodiskt ha gått igenom ett antal lådor i jakten på pillren, så kommer slarvern på att han lagt dem i fel låda.
Man bör avsätta en timme för varje apoteksbesök. 

4 kommentarer:

 1. Låter som ett intressant apotek där man kan göra studier av olika personligheter.
  Men kanske litet utmanande om man inte har tid att vänta. Glad påsk Margaretha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Ja, karaktärsstudierna ges stort utrymme på vårt apotek!
   Och man för höra skräckhistorier om apoteket, av sina medkunder medan man väntar.
   Margaretha

   Radera
 2. Men, hallå, var är alla konkurrerande apotek som skulle komma?? Vår by väntar också fortfarande medan städerna drunknar i apotek som säljer smink, kaffe, godis och kylda drycker. Och inte kan skaffa fram läkemedel i lagstadgad tid.
  Och ministern är stolt....
  Jag tar mig för pannan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Jag misstänker att vi förutsätts vara tacksamma så länge inte det så kallade apoteket läggs ned.
   Det är ett eleände med alla läkemedel man måste göra en, eller ofta flera extra turer för att hämta ut.
   Apoteken är nog bara ett av många exempel på hur snabbt det går att riva ned något vä lfungerande. Frågan är hur lång tid det ta'r att bygga upp igen - om nu den viljan skulle finnas.
   Margaretha

   Radera