torsdag 14 mars 2013

Det skaver och gnisslar i mina öronJag har accepterat att man använder ordet skräller i sportvärlden. Dit förirrar jag mig så sällan, så jag kan visa mig storsint. Men jag har förstått att man även använder ordet i alla möjliga andra sammanhang, då är det svårare att inte stegra sig, men jag intalar att jag inte kan göra något åt det, och gör mitt bästa för att acceptera att vem som helst kan skrälla. 
Men jag medger att jag har svårt att förlika mig med rubriken i dagens tidning:
”76-årig argentinare skrällde i påveval”.

7 kommentarer:

 1. Och han gjorde ju egentligen inte ens det. Eftersom han tydligen var tvåa förra gången så var det väl ingen överraskning för de övriga prelaterna.
  Synd att det inte blev en afrikan, dock. Det hade varit roligare. Och snyggare mot alla de granna klänningarna gubbarna har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   När det blir en svart påva, kanske även jag kan acceptera att det skräller. Fast varken det ena eller det andra, får vi nog inte uppleva under vår livstid.
   Margaretha

   Radera
  2. En märklig mening - den där sista...

   Radera
 2. Det verkar litet väl mycket sportsnack över det ordet för att passa i ett påveval.
  Vet att påven är en av de mest inflytelserika personerna i världen men måste erkänna att jag känner mig rätt ointresserad av det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Nog finns det mycket som intresserar mig mer än påven. Men med tanke på hur mycket han betyder för många, så vill jag ha ett hum om vad han tycker, tänker och säger. Och det har redan visat sig att han väcker känslor, och kallas allt från fascist till helig man.
   Margaretha

   Radera
 3. Att det skräller om påven är en anomali eftersom han framställs som en mild och ödmjuk person. Tycker dock det är tråkigt att han ska vara lika konservativ som sin företrädare.

  När det gäller språket reagerade jag också på att Sean Banan (deltagare i Melodifestivalen) sa att han skulle bli "en grym pappa" när han fick barn...
  Ingrid som har gett upp när det gäller sjukt, grymt och häftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid,
   Det råder uppenbarligen delade meningar om påvens mildhet - hörde en sydamerikansk dam i går, på radio, som påstod att han var fascist.
   Visst är det kul när språket utvecklas, och det kommer nya roliga uttryckt - men när man bara kapar ord och uttryck, och snabbt glömmer bort den ursprungliga betydelsen, då vill jag inte vara med.
   Margaretha

   Radera