torsdag 26 februari 2009

Dimma och färsrand

0
Först nu har dimman lättat. Såg inte till andra sidan av älven i morse — hela världen kändes vadderad, det var tyst och nästan en magisk stämning.
Bryter magin genom att vara lite huslig. Hittade för en tid sedan en "Grape Fruit Pie" i "The Suffrage Cook Book" från 1915. Påminner mycket om vanlig "lemon meringue pie" fast inte så söt. Blir den lyckad återkommer jag till den.
0
0
Ofta finner jag gamla recept mer intressanta än goda. Köttkokboken från 50-talet är inget undantag. Det blev en kokbok så småningom — man fick ett blad i veckan i sin livsmedelsaffär. Det blev till slut 156 blad i en pärm, så det höll ju faktiskt på i tre år. Nu äter jag ju inte kött, men jag tror att även en köttätare skulle hålla med om att bilderna är sällsynt trista. Kanske är recepten bra, sån't förstår jag mig inte på. Den här bilden hör till de muntrare och jag valde den därför att jag känner igen fatet från Libbys blogg.
0

0
Däremot är baksidan på varje blad rolig — där finns det råd av alla de slag, roliga teckningar och diverse små recept.
0

3 kommentarer:

  1. Den där köttfärsringen med kokta potatisar käckt placerade i mitten, den såg verkligen oaptitlig ut!

    Här i Bergslagen har vi haft strålande solsken hela dagen, och det har varit dagsmeja så jag har äntligen fått bort isen från den långa stentrappan som leder ner till vägen.

    SvaraRadera
  2. Ja det var verkligen läskigt! Och jag är ju inte vegis, inte på heltid i alla fall.
    Jättebra att du la ut muffinsreceptet, jag satt i morse och letade efter några recept som jag trodde att du hade på din blogg. Du har inte något receptregister?
    kram från Mette

    SvaraRadera
  3. Vid närmare eftertanke ser väl min mat inte alltid så aptitlig ut - men jag fotograferar den inte och delar ut den på konsum! Skulle jag publicera den på bloggen så är det som avskräckande exempel. Kanske kommer gårdagens paj upp som ett sådant senare....

    Lustigt att du frågar om recept register - jag har tänkt på det på sistone eftersom jag själv glömmer bort om jag lagt upp ett recept eller ej. Gårdagens muffins var jag så säker på att de redan fanns, det var därför de inte kom med i första vändan.
    Jag vet att andra bloggar har register, men jag ska grunna på hur det enklast går till.

    Solen hittade oss så småningom i går - och det ser ut att bli en strålande dag i dag. Härligt!
    Margaretha

    SvaraRadera