torsdag 29 december 2016

Temaknåp med utlottning på julens femte dag

 Temat för The Fifth Day of Christmas blir därför guld eller något gyllene eller ringar (eller något annat smycke)" säger Helena som står för "Temaknåp med utlottning" med utgångspunkt från " The Twelve Days of Christmas". 
Den första titel som dyker upp i mitt huvud är "Drottningens juvelsmycke"  en bok som jag läste i tonåren och som jag inte äger, så jag börjar fundera över vad jag själv äger för böcker som skulle kunna passa in. Rätt många visar det sig, och går jag utanför mitt eget bokbestånd finns det massor med gyllene titlar, så jag bestämmer mig för att stanna hemma  det är svårt nog att välja bara en av mina ägandes böcker.
Efter en del funderande har jag tre böcker att välja mellan, varav jag endast läst en, Jascha Golowanjuks "Min gyllene väg från Samarkand, hans kompis Axel Esséns "Primadonnans juveler" och Johannes Buchholtz "Under det gyllene trädet". Primadonnan väljer jag snabbt bort, det är för mycket skälmroman över den, för att passa mig. Det skulle vara intressant att läsa om "Min gyllene väg från Samarkand", jag läste den under ett jullov i tonåren, då jag var ohyggligt förkyld  och jag blev mycket fascinerad av författarens öde.
Men jag beslutar mig till sist för att läsa "under det gyllene trädet"  så i dag rekommenderar jag en bok som jag inte läst!

8 kommentarer:

 1. Du hade ju massor av gyllene böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena,
   Ja, fler än jag trodde.
   Margaretha

   Radera
 2. skulle också kunna tänka mig att läsa om Min gyllene väg från Samarkand. den fanns i föräldrarnas hylla och jag läste den som mycket ung

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mrs Calloway,
   Risken är att man blir besviken om man läser om en bok man tyckte om som mycket ung. Men jag tror jag ska våga mig på en omläsning framöver.
   Margaretha

   Radera
 3. Det var ett gyllene tillfälle för dig att berätta om dina böcker ;)

  SvaraRadera
 4. Du hittade väldigt många som passar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boklysten,
   Det har ju skrivits så ofantligt många böcker, att problemet oftast är att välja mellan dem.
   Margaretha

   Radera