torsdag 5 maj 2011

Dubbel glädje


Tydligen började snålvattnet rinna på en del läsare, när vi drog in jordnötssmör i diskussionen — ett par av er har önskat recept på kakor med jordnötssmör.
Jordnötssmör som för övrigt är gott till äpple — jag såg nyligen ett recept på mini-äppelpajer med jordnötssmör i fyllningen. Kanske något att prova.


Rör
1 dl jordnötssmör
90 g smör
1½ dl muscovadosocker

Rör ned
1 ägg
3 msk mjölk

Blanda ned
4 dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
smält samman
150 g mörk choklad
2 msk smör

Forma degen till kulor, cirka 2,5 cm stora.
Det kan vara nödvändigt att tillsätta lite mer
mjöl. Lägg kakorna på bakplåt, platta till dem
med handen. Grädda i 175 i 10-12 minuter.
Flytta dem genast till ett galler. När de är kalla
läggs de ihop två och två med fyllning emellan.

Observera!
De ska inte se ut som på bilden!! Kakorna
ska plattas till ordentligt, så att de blir mycket
tunnare— de får inte se ut som en jojo!
De kom tyvärr att se ut så här därför att
den som bakade till fotograferingen inte
visste bättre.

6 kommentarer:

  1. Det gick fort. Tack snälla du!

    SvaraRadera
  2. Jag tackar oxå!
    kram

    SvaraRadera
  3. Siddu, det gör jag också!
    Niger och tackar!
    Här skall bakas kakor!

    Karin som förföll på direkten

    SvaraRadera
  4. Så bra att ni alla blevo glada!
    Synd att bilden inte visar hur kakorna ska se ut - men eftersom kakor självdör i vårt hushåll, hade jag ingen lust att baka en sats bara för att visa hur de ska se ut.
    Alltså, tunnare kakor och generösare med fyllning.
    Margaretha

    SvaraRadera
  5. Jag har en burk jordnötssmör i kylen och eftersom jag inte tycker om att äta det som det är kanske jag ska prova att baka av det istället. Kommer inte ihåg vad jag skulle ha det till när jag köpte det...

    SvaraRadera
  6. Olgakatt,
    Maken kan kanske äta upp kakorna om du inte gillar dem.
    Man kan ju ha jordnötssmör i såser, stuvningar och marinader också - väldigt vanligt i afrika.
    Margaretha

    SvaraRadera